Klopp: ”Han var som Rocky”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. En målvakt hyllas, en anfallare har inte haft semester på sju år – och därför värvade inte Manchester United Bruno Fernandes.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Det kändes på många sätt som att Bruno Fernandes till Manchester United var klart. Nu avslöjar Daily Mail att Ole Gunnar Solskjær fick rådet av klubbens scouter att inte värva spelaren. ”Fernandes risktagande hade inte passat in i Uniteds spelsätt. Hans passningssnitt på 75,1 procent bedömdes inte vara tillräckligt”, skriver tidningen.

För att jämföra låg exempelvis Paul Pogbas snitt på 82,8 procent förra säsongen.

Bruno Fernandes.
Foto: Armando Franca / TT NYHETSBYRÅN
Bruno Fernandes.

DAGENS FÖRSTA HJÄLTE

”Super saver”, lyder en av många rubriker och syftar givetvis på Liverpools Adrián. Målvakten hyllades stort av Jürgen Klopp efter straffdramat i supercupfinalen mot Chelsea. ”Vilken story! Adrián! Han gjorde som Rocky när han förlorade mot Apollo Cred”, utbrast tränaren efteråt och syftar på vrålet.

Men det är inte hyllningsord bland alla, förstås. Metro skriver att ”Chelsea-fans är vansinniga” eftersom Adrián, hävdar de, lämnade linjen för tidigt vid Tammy Abrahams straff. VAR ingrep dock inte och räddningen godkändes.

DAGENS ANDRA HJÄLTE

Sadio Manés fysik har länge varit ett frågetecken, men efter supercupfinalen tvivlar säkert ingen längre på att han är på väg mot toppformen. Anfallaren tilldelas högst betyg av alla supercupspelare med motiveringen: ”Har inte haft semester på sju år. Behöver inte heller ha någon, av den här insatsen att döma”, skriver tidningen.

Mané har för övrigt gjort 19 mål för Liverpool det här kalenderåret, sju fler än tvåan Mohamed Salah.

Foto: Thanassis Stavrakis / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Stephanie Frappart

DAGENS HYLLNING

Sänder domaren Mark Clattenburg till kollegan Stephanie Frappart. Den sistnämnda blev den första kvinnan att döma en europeisk final på herrsidan. ”Det som imponerade mest på mig var hur hon anpassade sin fart och fysik till vad som uppenbarligen var hennes första Premier League-match”, skriver Clattenburg i Daily Mail. ”Det har blivit en grej att hon är kvinna men både hon och resten av teamet visade att kön inte spelar någon roll”.

DAGENS GLÄDJEBESKED

Under onsdagen fångades Mesut Özil och Sead Kolasinac på bild när de återigen tränade med Arsenal. Duon hamnade som bekant mitt i ett gängkrig och säkerhetsläget var så pass kritiskt att de missade premiären mot Newcastle.

Özil lämnade träningsanläggningen utanför London ganska snabbt efter det avslutade passet. Kolasinac, som fick skjuts dit av lagkamraten Mustafi, kördes tillbaka till huvudstaden senare under eftermiddagen. Klubben ville dock inte bekräfta att spelarna var där, enligt Daily Mail.

DAGENS GRÖNA LJUS

Football Ventures har fått klartecken att återuppta förhandlingarna kring Bolton. Det var förra veckan som den kommande ägaren Laurence Bassini hindrades från att fullfölja köpet, vilket gjorde att League One-klubben hamnade i kläm. Nu rullar alltså allt på som det ska igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.