25-åringen var med och förde RB Leipzig till seger mot Köln.

Forsberg har gjort sju mål och tio assist den här säsongen.

– Köln har ett starkt lag. Men jag tycker vi gör det bra, säger Forsberg enligt RB Leipzigs Twitter-konto.

Emil Forsberg har gjort en fantastiskt stark debutsäsong i bundesliga. Den svenske landslagsmittfältaren har lovordats av många.

Före Dembele och Robben

Efter höstsäsongen röstades han fram till näst bästa spelaren i ligan. Han är den yttern som har bäst poängsnitt, före både Ousmane Dembele i Dortmund och Arjen Robben i Bayern München.

Hemma mot Köln i dag blev Forsberg hjälte igen.

Efter bara några minuter misslyckades Kölns målvakt Thomas Kessler med att få bort bollen. I stället hamnade den hos Leipzig. Bollen nickades ner till Forsberg som tog sig framåt och enkelt sköt in 1–0.

Efter en dryg halvtimme utökade Leipzig genom ett självmål. Yuya Osako reducerade för Köln, men närmare än så kom aldrig bortalaget.

17 poäng den här säsongen

I stället avgjorde Timo Werner i den 65:e minuten. Han gjorde slutresultatet 3–1.

RB Leipzig är tvåa i bundesliga, laget har 48 poäng, fem färre än Bayern München. Båda lagen har spelat 22 matcher.

Emil Forsberg har gjort sju mål och tio assist den här säsongen.