Örebro SK

Stjärnvärvningarna om ÖSK-framtiden: ”Har kontrakt”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Jiloan Hamad och Nahir Besara plockades in i somras för att rädda ÖSK:s allsvenska existens.

Ett misslyckat uppdrag senare är frågan om de hänger med klubben ner i superettan.

– Jag har avtal tre säsonger till, det är det jag rättar mig efter, säger Jiloan Hamad.

Örebro SK:s sommarfönster väckte verkligen rubriker. När både Jiloan Hamad och Nahir Besara plockades in så var det en uppenbar signal från Närkeklubben att superettan inte var ett alternativ.

En superettanframtid som nu blivit verklighet.

– Det har varit tufft. För egen del hade jag en dålig start. Jag har heller inte kommit upp i standarden jag borde ha, säger Jiloan Hamad när han möter en samlad presskår efter 2–3-förlusten mot Hammarby.

Förlusten som förseglade ÖSK:s nedflyttningsöde.

– Det är mycket som inte klaffat. Det har inte synkat. Det har varit svårt, säger Hamad, som tillsammans med Besara kom in i somras med stora förväntningar på sina axlar.

– Jag förstår var pressen kommer från, både jag och Nahir har haft den på oss själva också. Sen har det blivit mer press än vad två nya spelare skulle ha i något annat lag. Man måste komma in och lära känna varandra. Den tiden har vi inte haft och den har det blivit smäll på smäll... Det gör ont.

Sitter på långa avtal

Nahir Besara, det andra sommarstjärnnyförvärvet, är inne på samma spår.

– Grejen är att man kanske hade lite för hög bild av sig själv. Man trodde att man kunde göra mer än man gjort. Jag önskar att jag hade kunnat göra mer och räddat ÖSK i allsvenskan, men tyvärr, säger mittfältaren.

Något som innebär att två, på pappret inte direkt superettankompatibla, stjärnnamn sitter på avtal med en klubb som spelar i just superettan nästa säsong.

Hänger du med ÖSK ner i superettan?

– Alltså, jag har ju kontrakt men man vet aldrig. Det ligger lite i ÖSK:s händer också om jag ska vara ärlig. Vi får se. Jag har kontrakt och vi tar det därifrån, säger Nahir Besara.

– Jag har avtal tre säsonger till, det är det jag rättar mig efter, säger Jiloan Hamad när han får samma fråga.

Fotbollschef Axel Kjäll rättar sig också efter det faktumet.

– Det är två spelare som kom in i somras med tanken att de långsiktigt skulle göra klubben bättre. Båda två sitter på långa avtal. Det är spelare vi räknar med för framtiden, säger Kjäll.

Lantz kan fortsätta

I ett läge där mycket är oklart inför framtiden så gäller detsamma i tränarfrågan.

Marcus Lantz, som kom in för fyra veckor sedan i en sista, desperat push att rädda säsongen, har ett avtal säsongen ut.

– Vi får höra vad klubben säger. Jag är till förfogande och hjälper till så länge det krävs. Jag ställer upp på det klubben vill göra.

Det låter som att du från egen del kan tänka dig stanna?

– Jag har varit fyra veckor i Örebro, och det är fantastiska människor man fått jobba med. En härlig grupp. Skulle frågan komma så funderar jag över det. men det är en hypotetisk fråga.

Axel Kjäll är nöjd med Lantz arbete, även om det inte räckte till resultaten som behövdes.

– Först och främst har Marcus gjort ett jättebra jobb. Han har kommit in och bidragit med ny energi till ett stukat lag. Vi kommer ha en huvudtränare nästa år. Vem det kommer bli återstår att se. Men Marcus är absolut med i de diskussionerna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Så ska ÖSK ta sig ur krisen: ”Måste vara offensiva”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Örebro SK

Allsvenskan i fotboll

Nahir Besara

Jiloan Hamad

Marcus Lantz

Axel Kjäll