Bernardeschi sänkte Fiorentina

Publicerad 2022-04-20

Mycket av förhandssnacket handlade om Dusan Vlahovic.

Men i stället var det en annan Fiorentina-bekanting som blev matchhjälte för Juventus.

Federico Bernardeschi öppnade målskyttet när ”Juve” avancerade till final i Coppa Italia.

Juventus hade en 1–0-ledning i Coppa Italia-semifinalen att gå på, efter vinsten på Artemio Franchi i början av mars. Då var det ett Fiorentina-självmål som avgjorde i den 91:a minuten – och inför returen var det mycket som kom att handla om Dusan Vlahovic.

22-åringen lämnade ju Fiorentina för ”Juve” i vintras, och i kväll ställdes han mot sitt gamla lag för andra gången.

Serben sprang sig fri förbi bortalagets backlinje flertalet gånger i den första halvleken, men Dragowski i Fiorentina-målet höll tätt.

Bernardeschi öppnade målskyttet

I stället skulle det dröja till den 32:a matchminuten innan en annan Fiorentina-bekanting slog till. Federico Bernardeschi (som lämnade ”Viola” 2017) fick bollen till skänks efter slarvigt målvaktsspel – och italienarens avslut var kyligt.

1–0, och ett stadigt Juventus-grepp om semifinalen, var ett faktum.

I den andra halvleken försökte Fiorentina trycka på för en kvittering, utan att skapa de riktigt heta chanserna. Adrien Rabiot såg sedan ut att stänga semifinalmötet med sitt 2–0, men målet blev bortdömt av VAR.

Stormatch i finalen väntar

Danilo kunde dock sätta spiken i kistan, med sitt mål i 94:e minuten. Brassen placerade enkelt in bollen efter ett snyggt förarbete av Juan Cuadrado.

2–0 i matchen och 3–0 totalt för Juventus.

Nu final mot Inter – en match som spelas 11 maj.