Då gick Degerfors ut och spelade ut formstarka BK Häcken på 45 minuter.

– Det är helt oacceptabelt, suckar Leo Bengtsson efter 3–0-förlusten.

Victor Edvardsen jublar med Abdelrahman Saidi efter 3-0.

Nykomlingen Degerfors har haft en tuff omstart av allsvenskan.

Senaste segern kom den 3 juli hemma mot Östersund. Därefter har det bara blivit en poäng på de fem senaste matcherna.

Men mot ett formstarkt Häcken – bara förlorat en match sedan mitten av maj – kom vändningen.

När domare Kristoffer Karlsson blåste för pausvila på Stora Valla lyste 3–0 på resultattavlan.

Detta efter två straffmål och en hörnvariant.

Bröt dystra sviten

Ledningsmålet prickade Johan Bertilsson in från elvameterspunkten sedan Anton Kralj blivit fälld av målvakten Peter Abrahamsson och efter en knapp halvtimme tryckte Abdulrahman Saidi in tvåan efter en hörna. På tilläggstid i den första halvleken bytte Degerfors straffskytt när Victor Edvardsen stegade fram och enkelt satte in bollen.

Till protokollet ska tilläggas att gästernas Leo Bengtsson hade en boll i mål vid ställningen 2–0, men blev felaktigt avblåst för offside.

– Vi drar på oss straffar… det är helt oacceptabelt, suckade Bengtsson i halvtidsintervjun i Discovery.

Det blev sedermera inga fler mål i matchen och Degerfors bröt därmed den dystra sviten.

– Det var jätteskönt att komma tillbaka och ta en trepoängare. Det var länge sedan. Kul att vi gör en sådan första halvlek när allt klaffar, säger Adam Carlén i Discovery.