Dansk dynamit, en förlorande målvakt och ny skytteligaledare.

Här är veckans damallsvenska elva.

Målvakt:

Emma Holmgren, 23, Uppsala

Man brukar ibland prata om väggar när målvakters prestationer kommer på tal. Jag väljer att söka mig till den formuleringen efter Holmgrens insats i förlusten mot Piteå. I första halvlek var det stundtals spel mot ett mål. Den nyss uttagna a-landslagsspelaren (efter skadan på Hedvig Lindahl) visade verkligen att hon förtjänar den platsen. Holmgren tog allt, innan hon tvingades ge sig mot Piteå i andra halvlek som slutade 0–2.

Försvarare:

Jennie Nordin, 27, Växjö

Växjö har varit oss tyckarens slagpåsar i år. De gör inga mål, de slarvar i försvaret, och så vidare och så vidare. I den tuffa bortamatchen mot Umeå kom de ut med en galen hög press och visade gott självförtroende trots alla tunga smällar. Kaptenen Jennie Nordin har gjort ett gott jobb med gruppen, och gjorde sitt andra mål för året. Det är nästan en fjärdedel av den totala målskörden för hela laget.

Mie Leth Jans, 26, Vittsjö

”Dansk dynamit!” utropade assisterande tränaren Stefan Ekstrand efter danskans avgörande på tilläggstid. Hennes offervilja i den nicken var imponerande och hennes första mål ett konststycke. Att en mittback gör två mål i en match hör inte till vanligheterna. Vittsjö och inte minst Leth Jans visade upp stor karaktär efter Linköpings sena kvittering och har nu fem raka segrar.

Emma Berglund, 31, Kopparbergs/Göteborg

Kaptenen i Göteborg både syns och hörs när hon dirigerar laget bakifrån. Såg tillsammans med Emma Kullberg till att Göteborg kunde stå emot Djurgårdens vassa omställningar i den första halvleken.

Mittfältare:

Madelen Janogy, 24, Piteå

Janogys återkomst i klubben känns som den livlina som krisande Piteå behövde. Mot Uppsala gick Norrbottenslaget in med platsen ovanför nedflyttningsstrecket i potten. De kom ut på andra sidan med lite andrum tack vare just Janogy. Hon låg bakom båda målen, när laget bröt sin dystra svit, med en klassisk tåpaj och en vacker framspelning.

Ria Öling, 25, Växjö

I ett lag som bara hade gjort sex mål på 14 matcher inför mötet med Umeå kan ett enda mål bli förlösande. Så blev fallet efter Ölings tidiga fullträff redan i den 6:e minuten. Det var finländskans första mål i klubben, och kanske kan det vara lika förlösande för henne själv. Det skulle Växjö må bra av. Vinsten var hyperviktig. Nu har laget kontakt med lagen ovanför strecket.

Filippa Angeldahl, 23, Kopparbergs/Göteborg

23-åringen, omgiven av nyligen uttagna a-landslagsspelare, slet rejält för sitt lag på mittfältet. Det var också hon som såg till att Göteborg till slut fick hål på Djurgården. En tvåfotare följdes upp av en pangträff och Angeldahls första fullträff i Göteborgströjan blev ett riktigt drömmål.

Heather Williams, 28, Vittsjö

Williams har inte alls levererat fullträffar som under succéåret i Kif Örebro ifjol då det blev hela åtta mål. Men i den tuffa kampen mot Linköping var hon en stor bidragande orsak till segern mot tilläggstid. Williams slog båda hörnorna som resulterade i mål av Mie Leth Jans.

Anfallare:

Anam Imo, 19, FC Rosengård

Imo har verkligen tagit chansen som hon fick efter skadan på Mimmi Larsson. Två matcher från start har resulterat i hennes två första mål i klubben. Mot Kif Örebro var det verkligen den unga nigerianska landslagstalangen som visade vägen. Inte bara med sin fina nick till 1–0. Den snabba och tekniska anfallaren slet och jobbade hårt ute på planen och tycktes kunna skaka av vilken motståndare som helst.

Anna Anvegård, 23, FC Rosengård

Anvegård har växlat upp rejält och fjolårets skytteliga toppar nu den igen efter två nya mål mot Örebro. Landslangsanfallaren har gjort imponerande sex mål på de fyra senaste matcherna och visar upp en form som kommer lägligt inte bara för FC Rosengård utan även för landslaget där det finns frågetecken på andra tunga anfallsvapen.

Fernanda da Silva, 26, Piteå

Efter en finfin start på den här säsongen har da Silvas svacka varit lika djup som resten av Piteåspelarna. Mot Uppsala visade hon karaktär och tålamod när bollarna inte satt i första halvlek. Hon och Janogy ”delade” på målen med varsitt mål och varsin assist.