Bahoui frälste AIK i sista sekunderna

Av: Andreas Käck, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett lång period utan mål och assist.

Då började Nabil Bahouis pappa hetsa honom.

– Farsan har varit på mig. ”Det är dags att leverera”, säger AIK:s hjälte efter att ha avgjort mot Mjällby med matchens sista touch.

AIK hade skapat 20 avslut mot mål, men när klockan tickade upp mot 93 minuter hade de fortfarande inte spräckt nollan mot Mjällby.

Domaren lade till två minuter. När klockan stod på 92.59 klev Nabil Bahoui fram på en hörna – som först fick slås om – och nickade in det avgörande målet.

”Rättvist”

Efteråt firade han och AIK-spelarna vilt, medan Mjällbys spelare och ledare protesterade kraftigt.

– Vi förtjänade segern. Vi brände så många chanser. Jag är så glad att vi vann. Huvudspelet är inte min styrka så det var skönt att få in den, säger Bahoui.

Han var lycklig över mål både mot Hammarby och Mjällby efter en tyngre period.

– Jag brukar inte läsa vad som skrivs men det blev press hemifrån, från farsan. Jag hade haft fyra-fem matcher från start utan poäng. Men jag visste att det skulle släppa.

Löfquist djupt besviken

Vad sa han?

– ”Det har gått fyra-fem matcher utan poäng. Det är dags att höja sig och leverera”, men kanske med lite andra ord... säger Bahoui och skrattar.

Att domaren lät AIK slå hörnan trots att de ordinarie två tilläggsminuterna hade passerat var korrekt, enligt förre toppdomaren Jonas Eriksson, numera expert i Dplay.

– Jag kan förstå Mjällbys irritation, men det är helt rätt att lägga till lite tid när det händer saker som tar tid under de första minuterna, säger han.

Mjällbykaptenen David Löfquist var förstås djupt besviken.

– Det är så tungt. Sista sparken… det var mycket känslor och de får två hörnor och får spela någon minut längre än tilläggstiden skulle vara. Jag kan inte alla regler med tillägg. Domarna visar upp två minuter och de gör mål i 93:e . Vad jag har hört ska man alltid blåsa av när tillägget är slut. Sen vet jag inte om det hände något som förlängde tiden. Men det var inte orättvist att vi förlorade.

”Fantastisk känsla”

Efteråt kände tränaren Bartosz Grzelak stor lättnad.

– En fantastisk känsla. Hade det blivit 0–0 hade det känts orättvist. Det hade inte varit någon katastrof, men det här känns som ett betydligt bättre steg framåt för oss, säger han.

AIK ligger tolva i tabellen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Nabil Bahoui avgjorde för AIK.
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nabil Bahoui avgjorde för AIK.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.