”Det blåstes upp rejält”

Diego Maradona på plats i Sverige för 14 år sedan

Av: Gustaf Ränkeskog, Michael Wagner

Publicerad:

Diego Maradona är död.

Nu berättar Roland Nilsson och Thomas Ravelli om mötet med legendaren.

– Vi blev instruerade att vi inte skulle tackla Maradona hårt, säger Roland Nilsson.

Diego Armando Maradona gick under onsdagen bort 60 år gammal efter att ha drabbats av en hjärtattack. Nu sörjs han av en hel fotbollsvärld.

2006 var Maradona på plats i Sverige och mötte Sveriges VM-lag från 1994 i en uppvisningsmatch.

”Var mycket hysch-hysch”

Roland Nilsson, som var med i laget, berättar om matchen.

– Det var mycket hysch-hysch kring Maradona först att han skulle vara med i den här jippomatchen. När det blev officiellt blåstes det upp rejält att han var med. Han var det givna och självklara dragplåstret, säger han och fortsätter:

– Vi blev instruerade att vi inte skulle tackla Maradona hårt och han skulle få ha bollen extra mycket. Sedan showade han. Det var en kul upplevelse. Han var väldigt glad och och trevlig, vi pratade kort. Uppståndelsen runt honom var enorm.

Foto: TT

”Han gapskrattade då”

Även Thomas Ravelli minns matchen mot Maradona, som spelades i Globen. En match där 61-årige Ravelli tvingades kapitulera – mot just legendaren.

– Han gjorde mål på mig med handen. Jag skrek “inte igen!”, då gapskrattade han, säger tidigare landslagsmålvakten Ravelli som är chockad över Maradonas bortgång:

– De här stora stjärnorna ska inte gå bort så tidigt. Han brände verkligen sitt ljus i båda ändar. Han tog inte hand om sin kropp i den bemärkelsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.