Lustig: ”Vi får se om det löser sig”

Publicerad:
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

FOTBOLL

AIK förhandlar med Mikael Lustig om ett nytt kontrakt.

Men det är långt ifrån klart.

– Vi får se om det löser sig. Jag har inte sett några siffror än, säger landslagsmannen.

Han är tydlig med att han gillar AIK och att AIK gillar honom. Mikael Lustig har diskuterat ett nytt kontrakt med klubben under vintern men ännu är inget klart. Mycket på grund av att AIK:s ekonomiska situation varit osäker. Veteranens magra kontrakt med klubben – Lustig tjänar bara en handfull tusen i månaden – löper ut i sommar.

– Det blir många procents höjning! säger Lustig och skrattar innan han fortsätter:

– Nej, men vi har inte diskuterat några siffror än. Vi har haft en dialog sedan december så nu får vi se vad som händer den närmsta veckan. Jag trivs bra i AIK och AIK trivs med mig, men samtidigt vet jag vilket läge klubben är i. De har säkert andra spelare de vill ha in också.

”Vi har en öppen dialog”

Det återstår alltså en hel del jobb innan förhandlingarna går i lås.

– Vi har en öppen dialog där vi pratar med varandra om det är något. Sedan får vi se om det löser sig (med ett nytt kontrakt).

Så det är inte nära att bli klart?

– Nej, gud nej. Jag har ju inte ens sett några siffror än, som sagt. Det är en bit kvar.

Lustig berättar att han inte stänger dörren till ett nytt utlandsäventyr, men är samtidigt tydlig med att det inte är så troligt.

”Om jag var 22 hade jag...”

I träningsmatchen mot ÖSK (AIK vann med 3–1) spelade Lustig återigen mittback för AIK, då Per Karlsson fortsatt är skadad.

Vill du spela mittback?

– Nej, såklart att högerback är det jag vill vara. Särskilt med tanke på landslaget. Men jag har haft bra snack med Bartosz också. Han vet om att jag kan spela mittback och att det är också kul. Men jag ser mig så högerback något år till.

Finns någon oro i att spela mycket mittback under våren när du ska vara högerback under EM i sommar?

– Hade jag varit en 22-årig högerback hade jag kanske tänkt så. Men jag har spelat där i hela min karriär så jag tror inte att jag glömmer bort det på några månader. Det är klart att man vill att alla spelar i sina egentliga positioner i klubblagen. Men jag blir inte stressad av att vara mittback ett tag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.