Massiva stödet till Vinicius när Real vann mot Rayo Vallecano

Så även i hemmamatchen mot Rayo Vallecano – där han hyllades både från läktaren och nerifrån planen.

Fotbollsvärlden står enad bakom Vinicius efter skandalmatchen, där brassen utsattes för rasism från Valencia-supportrar.

När Real Madrid tog emot Rayo Vallecano var hyllningarna många av den vindsnabbe yttern.

Såg matchen från läktaren

Bland annat syntes ett tifo med texten: ”Vi är alla Vinicius, nu är det nog”. Dessutom bar samtliga av 22-åringens lagkamrater tröja nummer 20 (brassens nummer) när de klev ut på Bernabéus gräsmatta.

Och i matchens 20:e minut följde publiken upp med att ge stjärnan stående ovationer.

Själv befann sig Vini Junior på läktarplats med en skadekänning. Därifrån fick han se sitt lag vinna matchen med 2–1 efter ett sent avgörande.

Grepp om andraplatsen – efter rivalens tapp

Real var länge i förarsätet i matchen, sedan Karim Benzema gett laget ledningen efter dryga halvtimmen.

Men i den 84:e minuten kvitterade gästerna. Målet gjordes av den förre Real-Madrid-spelaren Raul de Tomas.

Hemmalaget skulle dock få det sista ordet, då Rodrygo klev fram och avgjorde tillställningen med ett distinkt avslut i den 89:e minuten.

I och med segern har Real Madrid greppet om andraplatsen i ligan. För närvarande är man en poäng före lokalrivalen Atlético Madrid, som tappade en 3–0-ledning till 3–3 på en kvart mot bottenlaget Espanyol. En poäng som kan bli livsviktig för den katalanska klubben i kampen om ett förnyat La Liga-kontrakt.

Två omgångar återstår av den spanska högstaligan.