Engvall stor hjälte när Värnamo slog Varberg

Publicerad 2023-05-09

Marcus Antonssons ersättare, Gustav Engvall, hade inför tisdagskvällen inte fått målskyttet att lossna den här säsongen.

Men mot Varberg blev det rejäl islossning och anfallaren slog till med två mål när Värnamo vann med 3–1.

– Har kommit in i det mesta nu, säger Engvall till Discovery.

När Gustav Engvall blev klar för IFK Värnamo som rak ersättare till förra årets målspruta, Marcus Antonsson, var förväntningarna högt ställda.

Men inför kvällens möte med Varberg hade han ännu inte gjort sitt första mål i Värnamotröjan.

Blev stor hjälte

Men i hans sjunde framträdande för säsongen small det, både en och två gånger.

Matchen blev uppskjuten en kort stund på grund av att målvakterna hade samma färg på sina ställ och Värnamos målvakt, Jonathan Rasheed, blev tvungen att byta. Men när matchen sedan startade tog det inte lång tid innan Engvall slog till.

Anfallaren öppnade kvällens målkonto i den 18:e minuten via en snabb omställning efter en hörna. Johansson hittade in i boxen till en helt frispelad Engvall som enkelt rakade in sitt första för säsongen. Innan halvtidsvisslan ljöd hann dessutom Marco Bustos utöka ledningen ytterligare via en straff bara fyra minuter senare.

Sedan skulle det dröja till den 55:e matchminuten innan anfallaren slog till på nytt. Efter en fin soloräd placerade Engvall sedan in bollen mycket elegant utanför straffområdet.

– Det tar lite tid att komma in i allt i ett nytt lag, men jag lär mig mycket här och trivs. Idag får jag ut det på planen också, säger Engvall till Discovery.

Varberg fortsatt sist

Därefter fortsatte 27-åringen spela med stort självförtroende och bjöd på några fina individuella aktioner innan han blev utbytt i minut 78. Värnamo vann sedan matchen komfortabelt med 3-1 och klättrade därmed till nionde plats i tabellen.

Varbergs förlust innebär att laget fortfarande inte vunnit någon match och bara tagit fyra poäng. Laget ligger fortsatt sist i Allsvenskan, en poäng efter IFK Göteborg, Sirius och AIK.