Emery var nära en förlängning med Arsenal

Av: Ossian Flodmark

Publicerad:

Unai Emery sparkades av Arsenal i november.

Spanjoren har nu öppnat upp om sin tid i London

– Frustrationen efter dåliga resultat började göra oss sämre och sämre, säger han.

Under sommaren blickade Arsenal och Emery tillbaka på förra säsongen med mersmak. Laget missade fjärdeplatsen i ligan knappt och spelade Europa League-final mot Chelsea där de förlorade med 4–1. I en intervju med Guillem Balague berättar tränaren om vad som hände.

– Vi började denna säsongen bra. Både jag och klubben blickade tillbaka på förra säsongen som en bra sådan och tillsammans såg vi över hur vi skulle ta nästa steg. Det var till och med så att de funderade på att ge mig ett nytt kontrakt. Sen kom månaden som förändrade allt, säger han.

Foto: Rui Vieira / TT

Efter sju raka matcher utan vinst kunde Arsenal inte längre behålla Unai Emery på tränarbänken.

– Matchen mot Sheffield United (21 oktober) blev en vändpunkt. På en månad rasade allt och vi kunde inte vinna en enda match av sju. Vi frågade oss själva ”vad är det som händer oss?” och det var som en rullande boll som bara blev större och större, säger han.

”Det såg inte bra ut”

Tre eller fyra veckor innan han fick sparken hade han ett möte med spelargruppen där han förklarade att någonting behövde förändras.

– Jag förklarade för dem att det inte såg bra ut och att jag inte kunde se det jag ville se på planen, jag kunde inte längre identifiera det jag var ute efter, säger han.

– Men jag tror att vi hade kunnat vända på det med mer tid. Samtidigt förstår jag beslutet som klubben tvingades till, säger han.

Unai Emery blev presenterad som tränare för Arsenal 23 maj 2018 på ett tvåårskontrakt. Den 29 november 2019, 19 månader efter sin anställning, sparkades 48-åringen av klubben efter en hemmaförlust mot Eintracht Frankfurt i Europa League.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.