Gif Sundsvall vann – lämnar bottenplatsen

Gracia plågas av ryggsmärtor – ändå målskytt

Publicerad 2019-09-24

För två veckor sedan skadade Carlos Gracia ryggen.

Av det syntes inget när spanjoren nickade in segermålet mot Kalmar – och lyfte bort Gif Sundsvall från jumboplatsen.

– Det har varit smärtsamt, säger han till C More.

Två hörnor, två spanjorer, två mål. Så lydde receptet när Gif Sundsvall slog Kalmar och lämnade bottenplatsen i allsvenskan.

I minut 43 mötte Carlos Gracia en vänsterhörna med pannan och så stod det 0–1.

Haft problem i två veckor

– Det är en belöning för jobbet vi gjort i veckan. Vi har lagt emfas på fasta situationerna, säger Gracia till C More i paus och berättar sedan att han plågas av ryggsmärtor.

– Ja, jag fick en smäll mot ryggen. Jag har haft problem i två veckor.

I minut 63 pangade Pol Roigé in bollen från straffområdslinjen. 0–2 stod sig matchen ut.

Har häng på Falkenberg

Gif Sundsvall hade inte en enda allsvensk bortaseger i år inför kvällens drabbning – och hade inte vunnit sedan 29 april mot Falkenberg. De tre poängen i Småland gör att de knuffar ner AFC till jumboplatsen och bara har tre poäng upp till Falkenberg på plats 14 – och klart bättre målskillnad.