”Kan spela ihop nästa säsong”

Nämns som en tänkbar möjlighet efter klubbens strategibyte

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Vad sägs om ett anfallspar med Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak?

Nej, inte i det svenska landslaget.

I AC Milan.

Ja, vi ska kanske dra i handbromsen innan vi accelererar rakt in i den här fantasin för det är trots allt vaga mediauppgifter som talar om AC Milans intresse för Alexander Isak. Men Calciomercato påstår likafullt att Real Sociedads 20-årige svensk passar perfekt i den italienska klubbens framtida sportsliga strategi.

Byter strategi

Milans ägare, den amerikanska hedgefonden Elliott, håller på att ställa om klubben från den veterankyrkogård de en gång gjorde sig kända som till en fotbollsförädlare. Den typ av klubb som köper och förvaltar potential snarare än att värva färdiga kvalitetsspelare. Detta för att sedan även kunna sälja vidare spelarna till ett högre pris.

En pusselbit är den förväntade rekryteringen av sportchefen Ralf Rangnick som under sina år inom Red Bulls fotbollsverksamhet arbetat på just det sättet med tyska RB Leipzig. Nästa bit skulle sedan kunna bli Alexander Isak.

”En profil som Isaks följs av många klubbar i Europa men framförallt av de som fokuserar på att förädla talanger för att få dem att explodera, även för att generera kapitalinkomster”, skriver Calciomercato.

Vill förlänga med Zlatan

Samtidigt skriver italiensk press om hur Milan vill behålla Zlatan Ibrahimovic ytterligare en säsong. Enligt Gazzetta dello Sport, vars uppgifter återges av Fotbollskanalen, är sportcheferna Zvonimir Boban och Paolo Maldini så imponerade att de vill förlänga 38-åringens halvårskontrakt redan innan säsongen är slut.

Nämnde Maldini som samtidigt själv kan tvingas kliva åt sidan i sommar för att göra plats för Ralf Rangnick.

Så Rangnick, Zlatan och Isak i Milan nästa säsong? Ja, kanske är det möjligt.

Foto: Juan Manuel Serrano Arce / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.