Danska mål ordnade fläckfritt MFF-facit

Publicerad 2020-03-08

En dansk klack och en dansk skalle (och en svensk fot).

Det ordnade 3–0 mot AFC Eskilstuna, vilket i sin tur innebar tre av tre möjliga segrar för Malmö FF i svenska cupens gruppspel.

Med två segrar i bagaget, 2–1 mot Karlskrona och 8–0 (!) mot Syrianska, så hade Malmö FF chansen att ordna ett fläckfritt gruppspelsfacit i svenska cupen i söndagens hemmadrabbning mot AFC Eskilstuna.

Och på planen såg det verkligen ut att bara vara en tidsfråga innan man skulle ta ledningen och gå mot en tredje raka seger.

MFF mer eller mindre bosatte sig i AFC:s straffområde under stora delar av matchen. Men bollen ville inte in, samtidigt som gästernas 18-årige målvakt Wille Jakobsson fick jobba hårdare än ett butiksbiträde på mellandagsrea.

Danska kroppsdelar

Väl när Jakobsson skulle bli överlistad så var det på ett ytterst vackert vis.

Marcus Antonssons inspel i minut 70 möttes av Anders Christiansen, som med en utsökt klackskarvning ordnade ett 1–0-mål.

Senare kom även 2–0:an genom en annan dansk kroppsdel – nämligen Lasse Nielsens huvud, när mittbacken nickade dit en hörna i minut 82.

Eric Larsson fastställde sedan slutresultatet, 3–0, med en välplacerat skott.

Malmö avancerar därmed till cupkvartsfinal, där de kommer vara ett av fyra seedade lag tack vare full pott i gruppspelet.