Lurades av motståndaren: ”Jag fick panik”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Han låg nere för räkning efter Ahmed Yasins armbåge.

Sedan kom nästa smäll för Sebastian Ohlsson.

Häckens Peter Abrahamsson lurade sin gamla lagkamrat – mitt under matchen.

– Den jäveln sa att två tänder var borta. Jag fick panik för jag hatar tandläkaren, säger Ohlsson och skrattar.

Ett derby består av ilska, tuffa tacklingar och hårda ord. Men trots all press som finns på spelarna finns det även plats för glimten i ögat.

När Sebastian Ohlsson knockades av Ahmed Yasins armbåge i mitten av den andra halvleken fick Häckens mittfältare rött kort.

– Man blir ändå rädd för det är andra gången på kort tid jag får en sån armbåge och den här träffade sjukt bra, säger Ohlsson efter matchen.

Jäklades med gamla lagkamraten

Smällen tog illa på Ohlsson som låg kvar på marken lång stund för behandling. Samtidigt rådde full kalabalik runt Blåvitts lagkapten med mängder av förbannade spelare som debatterade domslutet med Mohammed Al-Hakim.

Ohlsson var länge lagkamrat i Örgryte med Häckens målvakt Peter Abrahamsson och de båda känner varandra väl. Det utnyttjade Abrahamsson under matchen – och bestämde sig för att jäklas med sin gamla polare.

Ohlsson berättar:

– Min gamla lagkamrat Abrahamsson, den jäveln, kom fram till mig. Jag hade ingen känsel i käken och den hade liksom domnat bort. Då kom han fram och säger att två av mina tänder är borta.

Abrahamsson tog helt enkelt chansen att jäklas.

– Han låg ju där och var livrädd. Han är så bekymrad över sitt yttre. Så jag gick dit och skojade lite med honom, säger målvakten till GP.

Livrädd för tandläkaren

En extra elak kommentar eftersom Ohlsson sedan länge är rädd för tandläkaren.

– Jag fick panik! För jag hatar tandläkaren. Då kommer vår sjukgubbe fram och säger att det är lugnt. Men jag tror inte på honom! Jag tror att han bara försöker lugna ner mig så att jag inte skulle få panik. Jag trodde fortfarande att tänderna var borta.

Hur mådde du då?

– Jag tänkte bara: ”inte tandläkaren!”. Och jag ville inte heller ha någon hjärnskakning eftersom många i laget har haft problem med det.

I efterhand kan derbyvinnaren Ohlsson ändå skratta åt Abrahamssons psykning.

– Det var bra spelat av honom.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE