”Ville till Madrid med förbundna ögon”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Kylian Mbappé ville till Real Madrid när valet i slutändan föll på Paris Saint Germain i stället.

Tack vare Unai Emery.

– Han hade gått till Madrid med förbundna ögon, säger Arsenaltränaren.

I en radiointervju med spanska El Larguero så berättar Unai Emery att han var delaktig i att Kylian Mbappé valde en övergång till Paris för två år sedan.

En då 18-årig Mbappé hade slagit igenom med dunder och brak i Monaco, och storklubbarna stod uppradade för att betala stora summor till monegaskerna.

Kylian Mbappé visste dock var han ville gå enligt nuvarande Arsenaltränaren Unai Emery, som på den tiden tränade Paris SG.

– När jag var i PSG så behövde jag övertala Mbappé och hans far att han skulle stanna i Paris. Han ville gå till Madrid, han hade också möjligheten att gå till Barcelona. Men ville till Madrid med förbundna ögon, säger Emery.

– Vi behövde övertala honom att PSG hade ett franskt projekt.

Kan flytta igen

Emery och PSG lyckades.

Mbappé gick till Paris, och har under de senaste två säsongerna öst in mål i Ligue 1.

Så sent som i söndags öppnade dock 20-åringen för en ny flytt – i sitt tacktal efter att ha tagit emot priset som årets spelare i ligan.

– Det är ett läge för mig att ta mer ansvar. Det skulle kunna vara här i Paris, vilket skulle vara glädjande. Men det skulle också kunna vara någon annanstans med ett nytt projekt. Oavsett är jag vid ett vägskäl i min karriär, sa anfallsstjärnan då.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.