Jennifer Falk.

BK Häcken är fortsatt obesegrade i damallsvenskan.

Men i dag tappade laget segern mot Piteå i slutminuterna av matchen.

– Det känns som en förlust, säger Elin Rubensson till Viaplay.

Det var en första halvlek som bjöd på flera höjdpunkter. Bland annat dömdes två mål bort för offside.

Med bara ett par minuter kvar till halvtidsvilan tog bortalaget Häcken ledningen.

Mille Gejl placerade in 1–0, efter att ha blivit framspelad i straffområdet av Stine Larsen.

I den andra halvleken var hemmalaget ytterst nära att kvittera. Med drygt 15 minuter kvar att spela fick Eiriksdottir ett superläge från nära håll, men isländskans avslut rensades undan nära mållinjen.

Mer dramatik skulle dock vänta, då Piteå blev tilldelade en straffspark i den 85:e minuten. Katrina Guillou blev fälld av Häckens målvakt Jennifer Falk – och nyss nämnde Eiriksdottir var säker från straffpunkten.

”Vi var inte tillräckligt bra”

1–1 blev även slutresultatet, och därmed missade Häcken chansen att kliva upp på samma poäng som serieledarna Rosengård.

– Det är klart det är surt. Det känns som en förlust. Vi var inte tillräckligt bra i den andra halvleken, säger Elin Rubensson till Viaplay.

Samtidigt förlorade AIK på nytt, denna gång borta mot Kristianstad. Hemmalaget fick en drömstart, tack vare ett tidigt mål av Viens. 2–0 kom sedan genom ett självmål, men AIK reducerade i den andra halvleken genom Asher.

Någon kvittering blev det dock inte, i stället kunde Kristianstad göra både 3–1, 4–1 och 5–1. AIK är efter dagens förlust fortsatt jumbo i damallsvenskan.

På Behrn arena såg KIF Örebro och Vittsjö länge ut att dela på poängen – men i slutskedet av matchen slog Katrina-Lee Gorry till med ett drömmål från distans. 1–0 till Vittsjö var ett faktum, och laget kunde därmed ta en viktig seger i toppstriden.