PSG-köpet utbuad efter jättetavlorna

Uppdaterad 2015-09-14 | Publicerad 2015-09-11

PARIS. PSG tappade poäng för första gången i år – och det är en spelare som lär sova lite sämre än övriga i natt.

Kevin Trapp, lagets nye målvakt för säsongen, stod för två rejäla tavlor när Bordeaux fick 2–2 på Parc des Princes.

Paris Saint-Germain hade gått igenom säsongen utan poängtapp hittills när Bordeaux, med Isaac Kiese Thelin på bänken, kom på besök på fredagskvällen. Bortalaget fick för övrigt ta sig till spelarhotellet med tunnelbanan i Paris, efter att deras lagbuss gått sönder några timmar före match.

Cavani nätade igen

Om det var resultatet av den långt ifrån optimala matchuppladdningen låter vi vara osagt, men Paris Saint-Germain, med Zlatan på läktaren, tog ledningen efter 26 spelade minuter när Edinson Cavani spräckte nollan för hemmalaget. Bordeaux kontrade bara ett par minuter senare, när PSG:s målvakt Kevin Trapp missbedömde en hörna och slarvade in bollen i eget mål. Det var den tyske keeperns första insläppta mål i PSG-tröjan.

Ytterligare fyra minuter senare dundrade Edinson Cavani, för dagen centralt i anfallet, in en otagbar frispark för PSG och gick därmed upp i skytteligaledning med fyra mål på fem omgångar hittills.

I andra halvlek höll PSG länge undan och släppte till få vassa chanser för gästerna, men vad gör väl det när ens målvakt är sugen på att spela högt? På en tillbakapass från Maxwell tog PSG-målvakten god tid på sig att få iväg bollen och misslyckades med det så till den grad att Bordeaux Wahbi Khazri fick tag på bollen och enkelt kunde springa in den i mål.

Buade ut målvakten

Lagkamraterna var snabbt framme och visade Trapp sitt stöd, men hemmapubliken tvekade inte att bua nästa gång Trapp hade bollen.

Den dagliga sporttidningen l’Équipe hade i sin fredagsupplaga en lång artikel om Trapp, som kom under sommarens transferfönster och tog förstaplatsen i målet från italienaren Salvatore Sirigu. Under rubriken ”PSG:s osynlige målvakt” ställer sig frågan hur Trapp, som inte haft särskilt mycket att göra hittills under säsongen, fungerar när han sätts på större prov.

Svaret från kvällens möte med Bordeaux blev långt ifrån smickrande för PSG:s nye målvakt.

PSG leder Ligue 1 på 13 poäng med en match mer spelad än övriga lag.