Uppdaterad 2016-10-10 | Publicerad 2016-06-12

Polen vann – men Lewandowski mållös

Polen var stor favorit inför EM-premiären mot Nordirland.

Polackerna skulle också infria det stora favorittrycket när de vann med 1-0.

Förlusten var Nordirlands första på tolv matcher – men trots det hyllades spelarna stort efteråt.

– Det var ett stort jubel från de nordirländska fansen efter slutsignalen. Det har varit en härlig stämning härnere, säger TV4:s expertkommentator Anders Andersson efter matchen.

Polen hade ett stort spelövertag och mycket boll i den första halvleken av EM-premiären.

Men Nordirland försvarade sig bra med ett tufft och fysiskt spel.

Trots det stora spelövertaget lyckades inte Polen komma till särskilt många heta målchanser. Det hetaste läget hade Polens lovande anfallaren Arkadiusz Milik – men han sköt över. Första halvlek slutade också mållöst.

Spräckte målnollan – tillslut

Men tidigt i den andra orkade inte Nordirland stå emot mer. För efter ett snyggt spel lyckades Arkadiusz Milik pricka in 1-0 till vänster om den nordirländske målvakten.

Efter målet tryckte Nordirland upp sina positioner, dock utan att skapa riktigt heta målchanser.

Arkadiusz Miliks mål blev också det enda som fansen i Nice fick uppleva.

Förlusten var Nordirlands första på totalt tolv matcher – vilket var den längsta sviten av alla lag som är med i EM. Trots förlusten var inte de nordirländska fansen särskilt besvikna efter matchen.

Efter kravaller – lugnt på arenan

I går kantades EM mestadels av huliganbråk och svarta rubriker från internationell media. Men efter matchen kunde alltså Anders Andersson beskriva en god stämning mellan Nordirland och Polen.

Den polske lagkaptenen och storstjärnan Robert Lewandowski har skyhöga förväntningar på sig – men han syntes knappt till och fick lämna planen mållös. Han kunde dock glädja sig över Polens första seger i EM.

Förutom Polen och Nordirland så ingår Tyskland och Ukraina i EM:s grupp C.

De två senare lagen möts i kväll klockan 21:00.