Rasmus Elm fixade seger – trots två röda

Publicerad 2016-02-20

Två röda kort och underläge 0-1.

Ändå avgick Kalmar FF med cupsegern mot Värnamo efter en riktig frisparkskanon av Rasmus Elm, rapporterar 24kalmar.se.

– Jag tycker det är välförtjänt, säger Elm till Barometern.

Smålandsmötet mellan Kalmar FF och Värnamo blev minst sagt händelserikt.

Först ut att ta huvudrollen var hemmamålvakten Ole Söderberg som i på två minuter i mitten av första halvlek stod för två riktiga tavlor. Den första, en missad passningsmottagning, höll på att kosta ett baklängesmål och den andra slutade i rött kort sedan han tvingats riva ner Per Cederqvist efter ett svagt agerande utanför straffområdet.

Samme Cederqvist utnyttjade sedan det numerära övertaget när han satte 1-0 för superettanlaget i slutet av första halvlek.

Men Kalmar fick hjälp att ordna en kvittering när Issam Jebali satte 1-1 i egen bur i början av andra.

Skräll av Trollhättan

Men när även Stefan Larsson fick syna ett rött kort för hemmalaget räknade nog de flesta med att Värnamo skulle ta tre pinnar.

Rasmus Elm ville dock annat. Med fem minuter kvar av matchen avgjorde han matchen med en frispark från långt håll. Enligt 24 Kalmars livrapportering flög den in i medvinden från långt avstånd.

Matchvinnaren menar att han inte var så orolig.

– Jag tycker inte att det var så farligt trots att vi spelade med nio man. Jag tycker ändå att vi hade kontroll på dem och de skapade knappt någonting utom vid ett tillfälle där Lucas (Hägg Johansson) gör en bra räddning. Jag tycker att vi är det bättre laget ändå, säger han.

Bland övriga allsvenska lag var det Gefle som åkte på den största smällen. Trollhättan vände nämligen 0-1 till 2-1 hemma mot det allsvenska motståndet, avgörandet kom på övertid. Även Jönköping Södra fick se sig besegrade av ett lag från lägre division när AFC United knep en 1-0 seger nere i Jönköping.

Elfsborg tog knapp seger

Häcken fick nöja sig med 0-0 hemma mot division ett-laget Brommapojkarna. Helsingborg vann däremot med komfortabla 3-1 mot Gais efter mål av Jordan Larsson, Martin Christensen och Darijan Bojanic. Seger blev det även för Elfsborg hemma mot Assyriska, 3-2, och för Gif Sundsvall mot Ängelholm, 1-0.