Zlatan Ibrahimovic

”Jag förtjänar att spela inför publik”

Zlatans utspel mitt i coronakrisen

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

På torsdag spelar Zlatan Ibrahimovic match på en av sina favoritarenor.

Men inför tomma läktare.

– Zlatan förtjänar att spela inför Celtics publik och Celtics publik förtjänar att kunna se Zlatan live, säger ”Ibra” inför matchen.

Coronapandemin gör att de flesta fotbollsmatcher runtom i världen måste spelas utan publik. Zlatan Ibrahimovic testades nyligen själv positivt för covid-19 och tvingades därför sitta i karantän i nästan två veckor. Men inför torsdagens Europa League-match mot skotska Celtic kan han inte låta bli att känna en frustration över restriktionerna.

Celtic Park är nämligen en av hans absoluta favoritarenor att spela på.

”En av de bästa”

Celtic Park.

I normala fall ramas Celtics matcher in av 60 000 fanatiska åskådare. På torsdag kommer det i stället att eka tomt.

– Celtic har en av de bästa atmosfärerna i hela Europa. Zlatan förtjänar att spela inför Celtics publik och Celtics publik förtjänar att kunna se Zlatan live. Jag har spelat inför fullsatta läktare på deras arena och ville uppleva det igen. Men eftersom läget i världen är som det är finns inte den möjligheten. Men kanske får jag en ny chans någon annan gång, säger Zlatan i en intervju med skotska tabloiden Daily Record.

”Inte lätt för mig”

I intervjun berättar ”Ibra” också hur han själv upplevde tiden i karantän då han var smittad av viruset.

– Att sitta i karantän var rätt sak att göra, men det var inte lätt för mig. Jag ville bara vara med mina lagkamrater. Men att tvingas stanna hemma när jag egentligen ville träna gjorde mig bara ännu mer hungrig, säger 39-åringen.

Han gjorde comeback i helgen som gick och gjorde då stor succé då han frälste sitt Milan i derbyt mot Inter med två mål.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatans galna succé i derbyt

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

AC Milan

Europa League

Celtic FC

Fotboll