Fotboll

”Jag är en jobbig Malmösupporter – hackar när det inte går bra”

Av: 

Emil Eiman Roslund

Linn Nordström

FOTBOLL

MFF-supportrarna vill ha hem honom till Malmö.

Men Pontus Jansson ser sig mer som en supporter än spelare.

Och en kritisk sådan.

– Jag står fast vid att de inte har presterat så bra som de borde göra, säger Pontus Jansson.

Malmö FF leder allsvenskan med nio poäng till tvåan Häcken, som har en match färre spelad. Inte tillräckligt bra hittills, anser landslags- och tidigare Malmö FF-mittbacken Pontus Jansson.

– Jag är med i en Malmögruppering, där vi har en sms-konversationsgrupp. Och hela det här året har jag blivit kallad ordförande för ”negativa ultras”. Jag står fast vid att de inte har presterat så bra som de borde göra, och ändå så leder man så stort. Det har blivit mycket bättre sista tiden tycker jag, det går i rätt riktning. Mitt klagande har gjort att de har höjt sig, säger Pontus Jansson till Sportbladet.

29-åringen lämnade MFF 2014. Han hoppas att vända hem i framtiden, men han vet inte när. Och Jansson menar att det är upp till Malmö.

Ingen fotbollspassion

– Jag får vänta in ett samtal från Danne (Andersson, sportchef) först. När han ringer så kan det bli en förhandling. Fram till dess får jag säga att jag vet inte, vi får se. Sedan ska det passa alla parter såklart. Nu är jag en jobbig jävla Malmösupporter för Danne, jag hackar på honom när det inte går bra. Jag är mer en supporter än en spelare.

Kan du ge något ungefärligt årtal när du vänder hem?

– Det enda jag bryr mig om är att publiken ska komma tillbaka, innan dess kan jag inte få tillbaka passionen för fotbollen igen. När Malmöfansen kommer tillbaka är jag övertygad om att min hemlängtan blir större.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets supersystem för 550 kr i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Pontus Jansson i MFF 2013.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

KARTLÄGGNING: Janne och Zlatans heta duster

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Malmö FF

Pontus Jansson

Allsvenskan i fotboll