Publicerad 2020-12-06

Sex mål på 23 minuter.

Och sju på 45.

Första halvlek i IFK Norrköpings Europajakt var galet underhållande.

Redan nedflyttningsklara Helsingborg och Europajagande IFK Norrköping avslutade allsvenskan 2020 på ett målintensivt sätt. I andra matchminuten öppnade Alex Timossi Andersson målskyttet – 23 minuter senare frisparkade Sead Haksabanovic in 3–3.

Mellan deras mål ordnade Jonathan Levi och Christoffer Nyman en vändning för hemmalaget. 18:e målet för säsongen för Nyman som leder den allsvenska skytteligan.

Sedan vände tabelljumbon – två mål av Anthony van den Hurk där ena var ett snyggt och stenhårt skott i krysset. 3–2, som alltså inom 23 minuter blev 3–3.

”Naivt av oss”

Och målskörden fortsatte under första halvlek. Efter hörna var Norrköpingsmålvakten Isak Pettersson ur position, och Max Svensson tryckte in 4–3 till Helsingborg.

– Vad ska man säga om det här? Herregud vad det svänger. Svårt att säga något bra, det är ju bra att vi gör tre mål men vi släpper in fyra också. Det är naivt av oss att hålla på med det vi gör, visst de sätter hög press men samtidigt så spelar vi ur deras höga press ganska mycket. Det är väl lite mer individuella misstag som gjort att vissa mål har kommit till. Så det är skärpning till andra, säger Norrköpings Alexander Fransson till Dplay.

Andra halvlek blev mållös, och Helsingborg vann med 4–3. Ett resultat som gjorde att Norrköping missade tredjeplatsen som ger kvalspel till Europa Conference League.