Dejan Kulusevski syndabock i derbyt – kritiseras av Pirlo

Publicerad 2021-04-03

Torino chockade Juventus i derbyt.

Dejan Kulusevski är inne i en tung period i Juventus.

I Turinderbyt fick han dock chansen från start – och tackade genom att bjuda Torino på ett mål.

– Som vanligt gör vi livet svårt för oss själva, säger tränare Andrea Pirlo till DAZN.

Halvleken var endast ett par sekunder gammal när Dejan Kulusevski fick bollen felvänd längs vänsterkanten.

Den svenske landslagsmittfältaren tog några touch och spelade sedan bollen bakåt mot egen försvarslinje. Bollen gick dock rakt i gapet på Torino-anfallaren Antonio Sanabria.

Sanabria avancerade med bollen och avslutade från snäv vinkel mot Juventus-målvakten Wojciech Szczesnys första stolpe.

Szczesnys ingripande var tamt, och polacken kunde endast stöta bollen in i egna nätmaskor – 13 sekunder in i den andra halvleken.

”Då är det bara rätt att vi blir straffade”

Juventus tränare Andrea Pirlo jämför felpassningen med den laget slog mot Lazio i mars. Även då med Kulusevski som skyldig.

– Olyckligtvis händer den här typen av saker lite för ofta när vi brister i koncentrationen. Vi måste lära oss att vi inte kan tappa koncentrationen en enda sekund, för ögonblicket vi tappar bollen är det bara rätt att vi blir straffade, säger han till DAZN.

Just Sanabria hade kvitterat för Torino i den första halvleken efter ännu ett svagt Szczesny-ingripande. Den gång släppte han en retur som sedan nickades in från nära håll.

Sanabrias andra balja i matchen innebär att han blir den första Torino-spelare att göra mer än ett mål mot Juventus i samma match sedan år 2000.

Inte gjort ligamål sedan december

Federico Chiesa hade sett till att Juventus tog ledningen i den 13:e minuten. Cristiano Ronaldo nickade sedan i en sen kvittering efter en grundlig VAR-koll. 2–2 blev slutresultatet, och därmed delad pott.

Nu hittar vi inte den regerande mästaren förrän på en femteplats i Serie A, hela nio poäng efter serieledande Inter. ”Juve” har dessutom spelat en match mer.

– Vi tappar många poäng på vägen så här långt denna säsong och naturligtvis måste vi göra bättre ifrån oss, säger Pirlo.

Torino gick miste om sin andra derbyvinst på de 30 (!) senaste mötena mot Juventus. Senast laget fick med sig alla poäng var 2015 i en match där Pirlo tröstmålade.

Kulusevski blev utbytt i den 70:e minuten. Svensken har inte gjort mål för Juventus sedan den 27 januari. Då i cupen mot Serie B-laget SPAL. Senast Kulusevski gjorde mål i ligan var den 19 december.