Ny målsuccé för Viktor Claesson

Uppdaterad 2020-09-23 | Publicerad 2020-09-22

Storformen håller i sig för Viktor Claesson.

Claesson chippade kyligt in en straff för Krasnodar till 1–1 i Champions League-playoffet mot PAOK.

Sedan spelade Marcus Berg fram till segermålet, 2–1.

I fredags gjorde Viktor Claesson sina första mål efter över ett år utan matcher efter den svåra knäskadan borta mot Spanien i EM-kvalet.

Claesson svarade till slut för två mål och två assist i ligamötet och storsegern, 7–2, mot Khimki.

– Jag jublade och fick skrika ut ett års frustration vid första målet. Det var otroligt skönt att få göra mål igen, sa han till Sportbladet och förklarade att det inte skulle bli något firande eftersom det väntade viktigt Champions League-kval.

I detta playoff på hemmaplan mot PAOK fick Krasnodar, där även Marcus Berg och Kristoffer Olsson fanns på planen, en jobbig start.

Fick tveksam straff

Det grekiska laget tog ledningen i 32:a minuten när Dimitris Pelkas styrde in 1–0 från nära håll.

Men en tveksam straff sju minuter senare tog svensklaget Krasnodar in i matchen igen.

Viktor Claesson gick fram, fintade bort målvakten och chippade in bollen med en iskall bredsida mitt i målet.

I 70:e minuten var det åter dags för en svensk i en viktig roll.

Marcus Berg ryckte loss, lättade bollen över utrusande PAOK-målvakten Zivko Zivkovic och i tom kasse kunde Remy Cabella peta in 2–1 för Krasnodar.

Matchen slutade 2–1 för Krasnodar som har liten fördel inför returen i Thessaloniki om en vecka.

Samtliga i svensktrion Berg, Claesson och Olsson drog också på sig gula kort i matchen.