Sana får inte spela där han vill i Blåvitt

Av: Emil Eiman Roslund, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Tobias Sana finner sig inte i sin roll i IFK Göteborg.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Tobias Sana finner sig inte i sin roll i IFK Göteborg.

BORÅS/STOCKHOLM. Han vill göra fler poäng.

Men Tobias Sana menar att de uteblir för att han blir uppställd fel.

– Tror det är många som vill spela som tia. Men nu spelar vi i de positionerna vi gör och jobbar efter det, säger IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson.

I 0–0-matchen mot Elfsborg startade Blåvitts Tobias Sana som högeroffensiv mittfältare. Men det vill egentligen inte 31-åringen.

– Jag vill göra lite mer poäng och assist, men jag spelar på olika positioner hela tiden, så jag försöker göra det bästa av varje situation. Jag har spelat på många olika positioner och det är svårt att veta var jag är.

– En match har jag spelat sexa, nästa match tia. Om jag får spela på min riktiga roll, som är tia, då vet jag att det kommer bli mer poäng, säger Tobias Sana till Dplay i halvtidsvilan mot Elfsborg.

”Man vill spela som tia”

Efteråt svarade Göteborgs nytillsatta tränare Roland Nilsson på Sanas kritik.

– Jag tror det är många som vill spela som tia. Men nu spelar vi i de positionerna vi gör och jobbar efter det. Jag tror alla spelare har en drömposition, säger Nilsson och fortsätter.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Roland Nilsson under träning med IFK Göteborg.

– Jag tycker att han gör ett väldigt bra jobb i den position som han har. Sedan är det alltid vad man själv tycker fungerar och inte fungerar. Han gjorde en bra insats i dag och hade ett par bra passningar som nästan gick fram. Sedan måste vi hitta en bra balans i vårt lag.

Inga poäng för Sana mot Elfsborg i kväll, den här säsongen har Sana gjort fem mål och fyra assist på 21 matcher. Flest poäng av alla i Blåvitt i år.

Sportbladet bad om att få en kommentar av Tobias Sana för att utveckla resonemanget, men han fick behandling efter matchen och skulle sedan direkt med spelarbussen.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.