Kroatiens VM-målvakt avslutar landslagskarriären

Publicerad:

FOTBOLL

Mario Mandžukić och Vedran Ćorluka.

Nu även Danijel Subašić.

Efter VM-silvret väljer den kroatiske målvakten nu att lägga ner sin landslagskarriär.

Kroatien stod för en svårslagen bedrift denna sommar. Efter att ha besegrat bland annat Argentina i gruppen och värdnationen Ryssland i kvartsfinal tog den östeuropeiska nationen hela vägen till VM-final efter att de besegrat England i semifinal.

I finalen blev det dock förlust mot Frankrike, men med en månads perspektiv var det en stor framgång för Kroatien.

Nu har VM-hjältarna börjat droppa ut ur landslaget. I går bekräftade Mario Mandžukić och Vedran Ćorluka att de avslutat sina landslagskarriärer.

Nu kommer nästa besked.

I dag är det målvakten Danijel Subašić, 33, som väljer att sluta sin landslagskarriär på topp.

1 av 2 | Foto: Matthias Schrader / TT / NTB Scanpix

– Efter tio år i landslaget tiden har kommit för mig att säga farväl till vår favorittröja. Det har varit en lång resa, från första uppkallningen 2008 - när en ung målvakt från Zadars dröm gick i uppfyllelse - genom mycket ansträngning och hårt jobb tills jag tog förstaplatsen i mitt favoritnummer 23 på ryggen, skriver Subašić i ett öppet avskedsbrev på det kroatiska förbundets hemsida.

”Var en av mina drömmar”

Subašić var en stor del i att Kroatien gick hela vägen till final. Framför allt blev han hjälte två gånger om i straffläggningarna mot Danmark respektive Ryssland.

I och med att han lägger av säger han dock att han redan hade tagit detta beslut innan mästerskapet.

– Jag tog den här beslutet långt före VM, eftersom jag ville avsluta detta landslagskapitel på världsscenen. Det var en av mina drömmar. Vi har alla ett bästföre-datum och måste avväga hur länge vi kan spela. Kanske hade jag kunnat spela i ytterligare ett mästerskap, men det skulle antagligen ha varit för mycket. På detta sätt vill jag ge mina lagkamrater, som har väntat på sin chans så som jag gjorde, chansen att förverkliga sina drömmar och spela för Kroatien. De är Kroatiens framtid.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.