Messi skadad när Barcelona kryssade

Uppdaterad 2016-09-22 | Publicerad 2016-09-21

Lionel Messi skadad – poängtapp mot Atlético Madrid.

Det är oklart om argentinaren blir borta ett längre tag.

Den 10 september vilades Lionel Messi och Luis Suarez från start hemma mot Deportivo Alaves. Det slutade med en överraskande förlust för Barcelona.

Efter det har "Barça” bjudit på två jättevinster. Först 7-0 mot Celtic i Champions League, sedan 5-1 mot Leganes.

Rakitic nätade

På onsdagskvällen såg Barcelona ut att gå mot tredje raka vinsten. Laget tog ledningen i toppmötet med Atlético Madrid i slutet av den första halvleken, Ivan Rakitic gjorde målet.

Men en timme in i matchen inträffade flera avgörande händelser.

Lionel Messi tvingades bryta matchen på grund av skada, han såg ut att ha ont i ljumsken eller låret.

Lyckade byten

Han byttes ut i den 59:e minuten mot Arda Turan. En minut senare kastade Atlético-tränaren Diego Simeone in Fernando Torres och Angel Correa. De ordnade 1-1 omgående.

Torres styrde bollen mellan benen på Gerard Pique fram till Correa. Han avancerade och sköt in 1-1 via stolpen.

Barcelona jagade sedan ett segermål. Men hemmalaget som saknade Messi och Sergio Busquets – som byttes ut tio minuter före argentinaren – lyckades aldrig avgöra.

Barcelona är trea i La Liga, tre poäng bakom serieledaren Real Madrid.