Drömmen om Europa lever vidare

Publicerad 2019-03-04

Hammarby är vidare i cupen.

De vände och vann mot Dalkurd – efter dubbla danska drömmål.

– Det här är den bästa matchen vi gjort i år, säger Mujo Tankovic till Sportbladet.

Hammarby såg länge ut att gå mot ett topp tre-placering i allsvenskan i fjol, men laget kollapsade i slutet och kom fyra. Därmed blev svenska cupen allt viktigare, eftersom den kan ge Bajen en biljett ut till Europa.

Nu är man vidare till kvartsfinal.

Det blev nämligen seger i den sista, avgörande gruppspelsmatchen mot Dalkurd – trots att man fick en mardrömsstart och släppte in 0-1 (Robin Tranberg) redan i den sjätte minuten.

Danska drömmål

För i den 30:e minuten stod danske mittfältaren Jeppe Andersen för ett drömmål som försatte Bajen-publiken i extas. Han drog till från 30 meter och fick en perfekt båge på bollen, som letade sig in i krysset.

– Ja, den var ganska bra…, säger han till C More om drömträffen.

– Jag är nöjd med målet, det var härligt att se bollen gå in. Ett av mina bättre (i karriären).

Sju minuter senare kom nästa drömmål, även det från en dansk spelare. Den gånger var det Mads Fenger som drog till på volley och fullbordade Hammarbys vändning till 2-1.

Straff och rött kort

I den 77:e minuten fick Hammarby en kontroversiell straff. Nyförvärvet Alexander Kacaniklic gjordes omkull, men frågan är om det var utanför eller innanför straffområdet?

Domaren pekade i alla fall på straffpunkten, Muamer Tankovic stegade fram – men sköt i stolpen.

Kort efteråt drog Dalkurds Rawez Lawan på sig sitt andra gula kort och visades ut. Därefter kunde Mads Fenger sätta sitt andra mål för kvällen fram till 3–1, vilket blev slutresultatet.

– Jätteskönt. Vi behövde detta, säger Alexander Kacaniklic i C More.

Segern gör att Hammarby är vidare till kvartsfinal. Där väntar ett derby mot Djurgården.

– Vi går in för att vinna (titeln), säger Kacaniklic.