Kalle Holmberg gav Djurgården ledningen mot IFK Norrköping

Mållös i 190 dagar.

I kväll fick Kalle Holmberg äntligen jubla igen.

Men han valde att hålla igen på firandet...

Kalle Holmberg har varit iskall den här säsongen, blivit öppet ifrågasatt av sin egen tränare och utnämnts till Djurgårdens största flopp den här säsongen.

Senast han nätade var i derbyt mot Hammarby den 16 maj, och i den senaste matchen (mot Halmstad) var han förpassad till läktaren.

I kväll lossnade det.

Holmberg fick chansen från start i Joel Asoros frånvaro och tackade för förtroendet genom att göra sitt första mål på 190 dagar.

– Otroligt skönt, säger Holmberg i Discovery+.

Dämpat firande

Men trots påtaglig lättnad och glädje hade Holmberg sinnesnärvaro nog att hålla igen på firandet av respekt mot IFK Norrköping, som han tillhörde i fyrs års tid.

Djurgården tappade

Men med minuten kvar av första halvlek kvitterade Norrköpings målmaskin Samuel Adegbenro till 1–1 – vilket också blev slutresultatet.

Kalle Holmberg bröt långa måltorkan mot Norrköping.