Chelsea FC

Jobbade med Madonna – styr nu Chelsea

Av: 

Jonatan Pinheiro Diamant

FOTBOLL

Hon var med och tog Madonna till toppen.

Kan Barbara Charone, 70, göra samma sak med Chelsea FC?

Och hur kommer hennes relation med Liverpool-supportern Elvis Costello att påverkas?

– Vi pratar och sms:ar hela tiden under säsongen, säger Charone till The Big Issue.

När kriget bröt ut i Ukraina tvingades Chelseas ryske ägare att agera på grund av personliga sanktioner. Roman Abramovitj sålde Chelsea till den amerikanske affärsmannen Todd Boehly och hans konsortium som numera styr klubben.

PLUS: Charles, 75: ”DET är bättre än gymmet”


Med i Boehlys konsortium finns bland annat flera miljardärer, en Tottenham-supporter som äger en av Harry Kanes skor samt en mångårig Chelsea-supporter.

Supportern är inte vem som helst.

Låg bakom Madonnas karriär

Barbara Charone jobbade som musikjournalist och musikkritiker i USA i början av 70-talet innan hon flyttade till England.

I sin nya hemstad London jobbade Charone som skribent för ”Sounds Magazine” och skrev bland annat om Eric Clapton, Paul McCartney och Rolling Stones, vilket gjorde att hon blev nära vän med Keith Richards trots en dispyt med den legendariske gitarristen.

Richards var irriterad över en negativ text som Barbara Charone hade skrivit om Rolling Stones men förlät henne och lät henne bland annat skriva en biografi om honom.

Efter åren som reporter började Charone jobba med PR och var bland annat PR-ansvarig för Elvis Costello, Christina Aguilera, Depeche Mode, Robert Plant och Primal Scream.

Hennes viktigaste och kanske mest omtalade samarbete var med en ung Madonna och Charone sägs ha spelat en viktig roll i popdrottningens resa mot toppen.

Popdrottningen Madonna.

”De ville ha en kvinna”

Nu har alltså Barbara Charones nästa äventyr börjat: Chelsea.

– De ville ha två supportrar i styrelsen. Det är som med mycket i livet – det är mycket tur inblandat. De ville ha en kvinna och kontaktade mig och det var så klart inget att tveka på. Det är löjligt spännande, säger Charone till tidningen The Big Issue.

Barbara Charone har haft säsongskort på Stamford Bridge i många år och nu kanske rivaliteten med vännen Elvis Costello ökar?

– Han är Liverpool-supporter. Vi pratar och sms:ar hela tiden under säsongen, säger hon.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Groundhoppern rankar bästa fotbollsarenorna i Sverige – och världen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Chelsea FC

Premier League