Uppdaterad 2021-10-19 | Publicerad 2021-10-18

Bukayo Saka ut skadad.

Då gick Arsenal mot förlust i derbyt mot Crystal Palace.

Men i 95:e (!) minuten klev Alexandre Lacazette fram och skickade in 2–2.

Lång tid tog det inte innan Pierre-Emerick Aubameyang gav hemmalaget ledningen mot Crystal Palace.

Nicolas Pépé avlossade ett skott från snäv vinkel som Palace-keepern Guaita fick vantarna på – men på returen höll sig Arsenal-kaptenen framme och rakade in 1–0.

I slutskedet av första var det nog många som trodde att Mike Dean skulle fiska upp det röda kortet, men domaren nöjde sig med en ostskiva.

En Arsenal-spelare nickade undan en Palace-boll i eget straffområde, då valde Dean att blåsa av i samband med den situationen.

Väl efter avblåsning sparkade gästernas James McArthur, i full kraft, undan stödjebenet på Bukayo Saka – vilket gjorde att det hettade till på planen.

Saka haltade in på planen igen men kom inte ut till andra halvlek.

– Bukayo kunde inte fortsätta. Jag såg situationen och jag kan inte förstå hur spelaren fick fortsätta vara kvar på planen, säger Mikel Arteta på presskonferensen efteråt.

Sen kvittering

En andra halvlek som Palace kvitterade omgående i, genom Christian Benteke, efter Arsenal-slarv.

Samma sak, i princip, hände med 20 minuter kvar på uret då hemmalaget tappade boll, Palace stack i väg på en kontring och Odsonne Edouard skickade in 2–1 för gästerna.

Palace såg ut att knipa segern, men efter en rörig situation i 95:e (!) minuten skickade Alexandre Lacazette in kvitteringen.

– Vi visade att vi har karaktär. Även när vi ligger under så ger vi inte upp, säger fransmannen till Sky Sports.

The Gunners är tolva i tabellen med elva inspelade poäng, två placeringar och tre poäng före dagens motståndare.