Publicerad 2020-06-20

Robin Quaison har brutit sin måltorka.

Svensken slog till mot ”favoritmotståndet” Werder Bremen och hjälpte därmed sitt Mainz säkra kontraktet.

Sedan blev han utbytt i halvtid.

Senast Mainz mötte Werder Bremen slog Robin Quaison till med ett hattrick på 38 minuter. När lagen i dag möttes igen dröjde det 25 minuter innan svensken blev målskytt.

Han vräkte sig fram över två Bremen-försvarare och nickade in 1–0. Det var 26-åringens första mål sedan återstarten av den tyska ligan och hans 13:e totalt den här säsongen.

Speciell målgest

Quaison och flera av hans lagkamrater firade målet genom att knyta näven i luften som en symbol för Black lives matter-rörelsen.

Bara minuter senare ökade Jean-Paul Boëtius på till 2–0.

När den andra halvleken drog i gång gjorde den det – utan Quaison. Varför svensken blev utbytt är i skrivande stund okänt.

Mainz vann matchen med 3–1. Segern innebär att man säkrat nytt kontrakt i Bundesliga.