Helsingborg nollade igen

Publicerad 2020-07-02

Fem matcher - noll mål.

Helsingborgs kris är total efter 0-1 mot Mjällby.

– Målen sitter på träningarna, men på match gör de inte det, säger Martin Olsson till Dplay.

Fyra omgångar - bara en poäng och inte ett enda mål framåt. Det var ett pressat Helsingborg som tag sig an Mjällby hemma på Olympia. Men det skulle bli än värre.

Efter en mållös första halvlek, där spelet var småtrevligt men där det var Mjällby som skapade de bästa chanserna, så tog det inte mer än några sekunder av den andra halvleken innan Mamudu Moro , den förre HIF-spelaren, tryckte in 1-0 för Mjällby.

– Defensivt är det helt okej, men när vi kommer framför mål så måste vi vara mer hungriga, säger Martin Olsson.

Olof Mellberg gjorde vad han kunde för att få mer fart på ett stillastående hemmalag och bytte ut tre spelare redan i paus. In i stället med fartfyllda Max Svensson, Alex Timossi Andersson och tunge Alhaji Gero på topp.

Kanonräddning

Det blev bättre fart, Timossi Andersson kvitterade sånär på en vacker volley, men Mjällbymålvakten Marko Johansson gjorde en kanonräddning. Helsingborg försökte trycka på mer framåt, men det ledde mest till att Mjällby fick bättre möjligheter att kontra. Jacob Bergström, inbytt i paus, hade två fantastiska lägen, men Anders Lindegaard gjorde två kanonräddningar.

Mot slutet pressade hemmalaget på, men de långa och höga bollarna gav inte mycket utdelning, förrän i den 92:a minuten då Max Svensson fick iväg ett skott i straffområdet. Men då gjorde Marko Johansson i Mjällbymålet en fantomräddning och lyckades tippa bort bollen ute vid stolpen.

– Det är mitt jobb, jag är där bak, jag ska rädda bollarna. Det är det vi tränar på varje dag. Räddar jag inte bollarna så är det något fel, säger han till Dplay.

Närmare än så kom Helsingborg inte. Efter fem omgångar har man alltså ännu inte gjort mål i årets allsvenska.

– Det ser inte så ut på träningarna, där har anfallarna bra självförtroende. Men så klart att det kan vara tufft om man inte gjort mål, det är lätt att tänka på det. Men någon måste göra mål. Någon bara, även en mittback. Ska vi klättra i tabellen så måste vi göra mål också, säger Martin Olsson.