Bilderna på Bale som väckt ilska: ”Är detta er idol?”

Publicerad:

FOTBOLL

Gareth Bale blev kvar på Real Madrids bänk utan inhopp för fjärde matchen i rad.

Då ”slumrade” Bale till med ansiktsmask över ögonen – vilket väckt mindre glada reaktioner.

”De värsta bilderna på honom som Madridspelare?” frågar sig Madridtidningen Marca.

Det har stormat rejält kring Gareth Bale i Real Madrid det senaste året. Detta med en hel drös flyttrykten, missnöje, och uppgifter om att golfhandicapet prioriterats över jobbet som fotbollsspelare.

Något som Bale inte heller haft några problem att driva med på diverse bilder.

I Real Madrids 2–0-seger mot Alavés under fredagskvällen så gav den välbetalde walesaren, som uppges dra in över fyra miljoner kronor i veckan på sitt avtal med den spanska giganten, ännu en gång upphov till upprördhet från Realfansen.

”Är detta er idol?”

Detta efter bilder från avbytarbänken under matchen, där Bale till synes tagit en tupplur, med benen utsträckta och ansiktsmasken täckt över ögonen. Andra tv-bilder visade hur walesaren dessutom ska ha skrattat när Real Madrid genomförde sitt femte och sista byte i matchen, som förkunnade att Bale blev kvar på bänken i sin fjärde raka match.

Foto: Denis Doyle / Getty Images Europe

Och alla dessa bilder har väckt reaktioner, bland annat från den spanska youtube-kändisen Ibai Llanos, som tog fram Twitterfingrarna:

”Den här killen kommer vinna en ligatitel och tjäna en förmögenhet utan att knappt ha spelat sedan februari, leendes på bänken. Är detta er idol?” skriver Llanos.

Väcker minnen av Faubert

Bale, som har kontrakt med klubben till 2022 och inte visat några intentioner på att vilja lämna trots den begränsade speltiden, är dock inte den första Madridspelaren som somnat på en bänk. Detta är något som Marca passar på att uppmärksamma med sin rubrik: ”Som Faubert”.

Den spanska huvudstadstidningen syftar på en händelse 2009, när den inlånade fransmannen Julien Faubert klart och tydligt somnade på avbytarbänken mitt under en pågående match.

En händelse som fortfarande i dag är den i princip enda händelse som Julien Faubert är känd för från sitt lånehalvår i Spanien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.