Händer för första gången på sju år

Sebastian Larsson oväntad derbyhjälte

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Sällsynt tvåmålsskytt – och blott andra nickmålet i karriären.

Det blev facit för Sebastian Larsson som därmed hamnade underst i AIK:s segerhög i derbyt.

– Det blev lite tungt att andas, jag är ju ovan vid de där grejerna haha, säger Larsson.

Det brukar vara Tarik Elyounoussi eller Daniel Sundgren som gör målen för AIK i år.

Inte i derbyt mot Bajen. Där var det för ovanlighetens skull Sebastian Larsson som slog till – två gånger om.

Den 33-årige veteranen, som oftast gör sina mål på frisparkar, satte 1–0-målet på friläge i den 17:e minuten och 2–0-målet på nick i den 19:e.

Det var blott tredje gången i karriären Larsson gjorde två mål i en och samma match. Senast det hände var i en Premier League-match mot Manchester City den 31 mars 2012, dessförinnan hände det mot Wigan år 2009.

– Att få göra två mål, det var inte i går, konstaterar Sebastian Larsson och tillägger att det var blott andra nickmålet i karriären.

– Vi hade faktiskt pratat om den typen av löpningar, att få upp bollen på våra forwards och komma med löp från mittfältet. Vi hade en tro att kunna såra dem på det sättet.

Utmanas av lagkamraten

Henok Goitom, som serverade bollen vid nickmålet, sade efter matchen att han numera utmanar lagkamraten om att vara AIK:s inläggsspecialist.

– Ja, det visar han ju onekligen i dag, instämmer Larsson.

– Det är ett fantastiskt inlägg. Vi skojade om att det borde vara han på kanten och jag inne i boxen.

Du såg ut att få lite panik när du hamnade underst i högen vid firandet?

– Ja, det blev lite tungt att andas, jag är ju ovan vid de där grejerna haha. Jag brukar vara den som hoppar på andra som gör mål… Men det var ingen fara.

Skadekaos i Bajen

Som om inte 0–2-underläget var illa nog för Hammarby tvingades man även till två (!) tidiga byten i backlinjen. Både Mats Solheim och Simon Sandberg klev av på grund av skada, vilket var extra kännbart då man redan saknade David Fällman (skadad) och Kossounou Odilon (avstängd) sedan tidigare.

– Jag tror inte det är så farligt alls men det funkade inte i dag, säger Sandberg som av förklarliga skäl inte var nöjd med Hammarbys insats.

– Vi släpper in två rätt billiga mål. Vid det andra tycker jag att det är frispark, han går in stenhårt i ryggen på mig. Det är solklar frispark.

Matchen slutade 2–0 till AIK, som därmed går på sommarledighet som tabelltrea. Hammarby ligger sexa.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE