Otäcka bilder på förre Hammarbyspelaren

Uppdaterad 2019-09-23 | Publicerad 2019-09-21

Celta Vigo gnetade sig till en skrällpoäng borta mot Atlético Madrid.

Men matchen avslutades med otäcka bilder på en av matchens förgrundsfigurer – en före detta Hammarbyspelare.

Joseph Aidoo blev liggande på gräset och behövde läkarvård efter slutsignalen på Metropolitano i Madrid.

I den 63:e minuten hoppade Joseph Aidoo, ny för säsongen i Celta Vigo, upp för att nicka undan ett inlägg.

Den före detta Hammarbyförsvararen nickade dock ihop med en framstormande Diego Costa – och blev liggande på planen. Efter några minuters läkarvård så reste sig Aidoo upp, till synes groggy efter smällen, och kunde för egen maskin kliva av planen.

Han skulle dock kort därefter komma tillbaka in i matchen och även fullfölja den för sitt Celta, som fixade 0–0 på bortaplan mot det förmodade La Liga-topplaget.

Mer läkarvård

Direkt efter slutsignalen sjönk han dock ihop på planen igen.

Liggande raklång på rygg på gräset så fick han på nytt läkarvård, till synes vid medvetande, innan han bars ut på bår.

– Han hade yrsel. Vi får se. Förhoppningsvis var det inte mer än så, säger Celtatränaren Fran Escriba efter matchen enligt Twitterkontot Mundo Celeste.

– Jag var inte med honom men jag tror att allt ska vara bra med honom, säger målvakten Rubén till Galicia en Goles.

Hyllades för sin insats

Den 23-årige ghananen spelade för Hammarby i allsvenskan 2016–2017, innan han såldes till belgiska Genk sommaren 2017. Det blev totalt två år i Belgien innan flyttlasset, denna sommar, gick till Celta Vigo och La Liga.

Och hittills har det varit en lyckad flytt.

Efter matchen mot Atlético så hyllades Aidoo för sin insats. Bland annat i Eldesmarque som lyfter mittbacken som en av planens främsta.

Uppdatering: På söndagen meddelade Celta Vigo att Aidoo mår okej.