Då blev det tre enkla poäng för Victor Nilsson Lindelöf och hans Manchester United.

Svenska landslagets mittbacksgeneral missade Uniteds senaste match på grund av känningar i ryggen.

I dag var han tillbaka i spel.

Han och Harry Maguire bildade mittlås i hemmamötet med Graham Potters Brighton, som skulle visa sig bli en munsbit för Ole Gunnar Solskjaers United.

Ändrat till självmål

Brassen Andreas Pereira öppnade målskyttet i den 17:e minuten med ett skott som styrdes via en Brighton-spelare in i mål.

Bara ett par minuter senare ökade United på till 2-0. Scott McTominay trodde att han fick målet, men det korrigerades senare till ett självmål.

I den 64:e minuten reducerade Lewis Dunk, men United replikerade direkt och satte 3-1 (slutresultatet) genom Marcus Rashford.

– En fantastisk insats. Det är en fröjd att se killarna anfalla på det här sättet, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

Lindelöf får beröm

I lokaltidningen Manchester Evening News får Lindelöf beröm för sin insats.

”Tillbaka till sitt gamla jag. Låg bakom Pereiras 1-0-mål. Mycket mer lyckosam nu än i de senaste veckorna”, skriver MEN, som ger svensken en sjua i betyg på en tiogradig skala.

Härnäst väntar ett landslagsuppehåll där Lindelöf och Sverige ställs mot Rumänien och Färöarna i avslutningen av EM-kvalet.

”Tre poäng före landslagsuppehållet. Perfekt”‚ skriver Lindelöf på Instagram.