Går till attack: ”Förlorade min försörjning”

Wayne Shaw hamnade i blåsväder när han fångades med en paj mitt under en match

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Mike Hewitt / Getty Images Europe

Daniel Sturridge och Wayne Shaw har en sak gemensamt.

Båda har blivit avstängda efter att ha brutit mot bettingrelgerna.

Nu anklagar 48-årige Shaw FA för dubbelmoral.

– Det är olika regler från person till person. Jag förlorade min försörjning på grund av det som hände, säger Wayne Shaw.

Ni kommer väl i håg Wayne Shaw? Målvakten som ställdes med sitt amatörlag  Sutton United mot Arsenal i FA-cupen 2017. Store målvakten stal rubrikerna när han fångades på tv-kameror med en paj i munnen samtidigt som matchen pågick. Han ska också ha besökt en pub i halvtid (!).

Han erkände efteråt att pajen var ett erbjudande om en vadslagning från ett spelbolag. De hade gått in och sponsrat Sutton United för en kväll för att synas på deras matchtröjor.

– De hade odds på 8–1 att jag skulle äta en paj och jag tänkte att jag skulle skoja lite med dem och göra det. Alla byten var redan gjorda och vi låg under med 0–2, har Shaw tidigare sagt.

Bröt mot spelreglerna

Efter kalabalikerna började FA, engelska fotbollsförbundet, en utredning om såvida han hade brutit mot reglerna för betting.

Resultatet:

Wayen Shaw fick lämna klubben med omedelbar verkan.

Så hur hänger det i hop med Daniel Sturridge?

Jo, gamle Liverpool-spelaren ska också ha brutit mot bettingsreglerna. Han ska ha bett sin lillebror Leon att spela på att den 29-årige anfallaren flytta till Sevilla i sommar. Konsekvenserna blev att Sturridge stängdes av från att spela fotboll i sex veckor samt böta 800 000 kronor.

”Förlorade min försörjning”

Nu rasar Wayne Shaw mot FA.

I en intervju med The Sun säger han att det engelska fotbollsförbundet har dubbelmoral och att reglerna justeras från person till en annan.

– När de förhörde mig så bad de mig att säga att jag var skyldig. Hade jag gjort det så hade jag fått en avstängning mellan sex och nio månader. Då sa jag: vad är det jag är skyldig för? För att jag åt en paj? Jag förlorade min försörjning, det gör fortfarande ont. I mitt fall handlade det inte ens om sådana summor som det snackas om i Sturridges fall. Det jag gjorde var bara för publicitet, säger Shaw och fortsätter:

– De (FA) gick igenom allt jag hade, min bankkonto, mobiltelefon, de hittade ingenting.

48-årige Wayne Shaw är numera sportchef i amatörslaget AFC Totton.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN