Attack mot Milan: ”Som en diktatur”

Sparkade sportchefen rasar – Zlatan chockad

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Sparkad med omedelbar verkan.

Nu bryter Zvonimir Boban tystnaden – via en dundersågning av AC Milan.

– Jag visste inte att vi levde i en diktatur som Nordkorea…, säger han till Il Giornale.

Den 51-årige sportchefen är rosenrasande över att ha fått sparken och planerar nu att dra AC Milan inför rätta. Han kräver dels att få fullt betalt för sitt treåriga kontrakt, dels att få upprättelse för det han beskriver som ett ”svek” av Milans vd Ivan Gazidis.

– Han gick bakom ryggen på mig och Paolo Maldini (vice sportchef) och förhandlade fram ett avtal med Ralf Rangnick trots att det sportsliga egentligen ska ligga på vårt bord. Visst kan jag önska honom lycka till, men det minsta man kan begära är väl att han informerar oss om detta?, säger Boban enligt italienska medier.

”Svarade bara på frågor”

Att det skar sig totalt med Gazidis handlade delvis om en intervju Boban gjorde med tidningen La Gazzetta dello Sport där han öppet kritiserade sin vd. Att det i sin tur skulle leda till sparken har Boban svårt att acceptera.

– Jag visste inte att vi levde i en diktatur som Nordkorea… Jag bröt inte mot några som helst lagar i intervjun utan jag svarade på frågor som många undrade över, säger han.

”Zlatan chockad”

Enligt Corriere della Sera är Zlatan Ibrahimovic chockad över hur situationen har utvecklats. Tidningen uppger också att det var en ”spänd stämning” mellan honom och Gazidis under lördagens träning.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.