Uppdaterad 2020-07-20 | Publicerad 2020-07-19

Chelsea är klart för final i FA-cupen.

De slog enkelt ut Manchester United i semifinalen – efter en grov tabbe av David De Gea.

– Det är ett avslut han ska ta 100 gånger av 100, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

Solskjaers United har gått som tåget och hade inte förlorat en match sedan slutet av januari. Men i FA-cupsemin mot Chelsea tog det tvärstopp.

Eländet började i slutet av den första halvleken då mittbacken Eric Bailly fick bäras ut på bår med stödkrage och syrgasmask efter att ha nickat ihop med Harry Maguire. Minuter senare gjorde Olivier Giroud 1–0 för Chelsea.

De Gea ifrågasätts

Mindre än en minut in i andra halvlek kom 2–0. Mason Mount sköt från distans. Ett skott som inte var speciellt hårt och som gick rakt på mål, men som David De Gea ändå släppte in.

De Gea stod för en grov tavla.

De Gea har stått för flera misstag den här säsongen. Nu menar Henry Winter, en av Englands tyngsta fotbollsskribenter, att spanjorens plats som förstemålvakt i United börjar bli rejält hotad.

”Nerver? Bristande självförtroende? Oavsett vad det är så kan United inte tolerera många fler misstag som detta. Bra målvakt, men ett stort beslut för Solskjaer”‚ skriver han på Twitter.

Efter matchen fick Solskjaer frågor om sin målvakt.

– Det är ett avslut han ska ta 100 gånger av 100 och det vet han själv. Hur det är ställt med hans självförtroende är inget jag kan svara på. Jag valde att starta honom för att jag tyckte att han kändes mentalt redo, sa tränaren enligt BBC.

Självmål av Maguire

I den 74:e minuten råkade Harry Maguire stöta in bollen i eget nät fram till 3–0 Chelsea. Därmed spelade det mindre roll att Bruno Fernandes lyckades få in ett tröstmål från straffpunkten med dryga fem minuter kvar att spela.

Efter matchen var Chelseas tränare Frank Lampard full av beundran för sina spelare.

– Det här var en av våra bästa insatser den här säsongen. Att gå till final i FA-cupen är jättebra, men nu handlar det om att vinna finalen, säger han.

Chelsea möter Arsenal i finalen, som spelas den 1 augusti.