Frustrerat i Bajen efter tappet: ”Skitdåligt”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

NORRKÖPING. Hammarbyoffensiven kom inte upp i standard.

Då blev en utebliven frispark innan ett matchpunkterande mål det som fick det att koka över för en utvisad Nikola Djurdjic.

– Det är skitdåligt av honom. Han ska inte göra så. Han får hålla sig. Men i bland måste man ha förståelse för att det betyder mycket för spelare, ledare och klubben, säger tränare Stefan Billborn.

Hammarby hade haft både en stolpnick och ett öppet mål (som Simon Skrabb heroiskt blockerade i grevens tid). Men några mål blev det inte för allsvenskans målgladaste lag i förlusten mot IFK Norrköping.

Däremot blev det ett rött kort. Vilket i princip var det sista som hände i matchen.

Efter att Nikola Djurdjic inte fått en frispark han ville ha i upprinnelsen till IFK Norrköpings 2–0-mål på övertid så följde kort därefter ett andra gult kort för snack och en några sekunder tidigare dusch för den serbiske anfallaren.

En situation som fick anfallskollegan Imad Khalili att bli irriterad.

– Jag kan förstå hans (Djurdjics) frustration. Han sa ingenting kränkande mot linjedomaren. Det är lite töntigt tycker jag att de ska ta en utvisning med tio sekunder kvar. De måste förstå frustrationen, säger anfallaren.

”Skitdåligt av honom”

Tränare Stefan Billborn önskade också lite mer förståelse från domarteamet i den omdiskuterade situationen när han tog ton på presskonferensen.

– Det är mycket känslor. De måste ha lite överseende ibland. Samtidigt är det inte lätt för domarna. Där har jag full respekt för att man kan blåsa fel när man har en tiondel på sig.

Känner du ändå som tränare att en spelare, i det läget med många viktiga matcher kvar, ska kunna kontrollera känslorna bättre?

– Det är skitdåligt av honom också. Han ska inte göra så. Han får hålla sig. Men i bland måste man ha förståelse för att det betyder mycket för spelare, ledare och klubben. Då brinner det till ibland.

Något han också efterfrågade, från svenska domare i allmänhet och inte från Glenn Nybergs team i synnerhet, var mer lättillgänglighet när det kommer till att diskutera beslut.

– Det är svårt att prata med dem. De är väldigt kategoriska. Det är därför jag inte lägger någon större energi, säger Billborn, som i C More efter matchen fick frågan varför han inte hade slagit följe med den grönvita spelardelegation som efter matchen valde att gå fram för att konversera med rättskiparna.

– Jag får inte ut så mycket av det. Det är media som är ute och fiskar på att vi ska gnälla. Då förklarar jag varför jag inte gör det.

Skadad Kacaniklic

Som om inte avstängningen på Djurdjic (som avböjde att prata med media efter matchen) var nog för Stockholmslaget så slog dessutom Alexander Kacaniklic upp den skada som tvingade honom att bryta matchen mot Falkenberg förra helgen. Även om han i och för sig nu har ett landslagsuppehåll på sig att ”rehaba” igen på.

– Vi får undersöka det i morgon. Det känns som att det är samma grej, säger yttern, som fick bryta på Östgötaporten efter bara 20 minuter.

– Jag har kört rehab under veckan och försökt vara spelbar i dag. Men match är en annan grej. Tyvärr brände det till igen.

Men skador, kort och frustration till trots så var det en offensiv som inte fick till det som var den huvudsakliga grunden till Hammarbys tapp i toppstriden.

– Jag tycker inte vi kommer upp i normal standard. Vi gör oss själva sämre. Det är bara vi själva.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.