Allsvenskt drömmål av Cibicki

Publicerad 2019-04-27

Elfsborg fortsätter visa upp fin målform.

Boråslaget besegrade Sirius borta med hela 4–2 efter bland annat en lobb och drömmål från distans av Pawel Cibiciki.

– Det är bra gjort, det måste man ge mig, säger lånet från Leeds till CMore.

Sirius hade inte gjort mål sedan Philip Haglunds 1–0 mot AIK och med två efterföljande matcher utan fullträffar hade Uppsalalaget 225 mållösa minuter inför avspark mot Elfsborg.

Då tog det 01.35 spelade innan nyförvärvet Junior Igbarumah petade in 1–0.

I sin första allsvenska match från start tog nigerianen hand om en stolpretur efter en tilltrasslad situation.

Snabb kvittering

Men glädjen blev kortvarig för hemmalaget.

Efter ett fint inlägg från höger från Stefan Ishizaki lurade Pawel Cibicki bort sin försvarare Karl Larsson och nickade in 1–1 efter bara spelade 3.49.

Efter inledningens målfyrverkeri lugnade det ned sig ett tag på Studenternas.

Men bara en stund.

I 25:e minuten var det dags igen.

Elfsborgs Jonathan Levi tog emot bollen till höger i en kontring från Boråslaget. Lånet från Rosenborg snurrade upp Siriusförsvararen Jesper Arvidsson rejält och spelade fram Simon Lundevall som på volley placerade in 2–1 i öppet mål.

Drömmål av Cibicki

Två minuter senare slog formstarke och självförtroendedopade Pawel Cibicki till med ett drömmål.

Leedslånet tog emot bollen mitt på offensiv planhalva, tittade upp och lobbsköt från över 35 meters avstånd. Bollen seglade över Siriusmålvakten Lukas Jonsson, placerad långt ut i straffområdet, in i bortre krysset.

– Det är ett otroligt mål av Pawel Cibicki. Vad fräckt! Vad snyggt! Det är ett riktigt klassmål, säger CMores kommentator Anders Fredriksson.

– Det är med sådan precision. Det är ett fantastiskt fotbollsmål.

Strax före pausvilan slog Elfsborg till igen.

Ytterligare ett nyförvärv, Stian Gregersen, nickande in 4–1 på en hörna från Jonathan Levi i matchminut 43.

”Tog emot och sköt...”

I pausintervjun med CMore sa Pawel Cibiciki om först sitt 1–1-mål:

– Det är ett fint mål, helt ok. Det är en bra boll av Ishizaki.

Sedan fick anfallaren se sin lobb från distans som innebar 3–1 på en TV-monitor:

– Jag har rätt bra koll på var målvakten står. Det är bara att ta emot bollen och skjuta, säger han med ett brett leende.

– Det måste man ge mig, det är bra gjort. Jag försökte samma sak mot Hammarby och nu fick jag till det, säger Cibicki.

Efter första halvleks målshow backade Elfsborg hem under den andra halvleken och bevakade relativt enkelt sin ledning.

Elfsborg tabelltvåa

Sirius reducering dröjde ända till tilläggstiden (90+1) när inhopparen Abdul Razak gjorde 2–4.

4–2-segern för Elfsborg innebär att Boråslaget, som gjort 12 mål framåt i lagets fyra senaste matcher, tar sig upp till andraplatsen i allsvenska tabellen på samma poäng som Djurgården, men med sämre målskillnad.