Lina Hurtig lämnar för spel i Europa

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Lina Hurtig lämnar Linköping.

Efter fyra år i klubben testar hon lyckan ute i Europa.

– Jag är glad att jag har fått den här möjligheten, samtidigt som det känns riktigt tungt att lämna Linköping och laget mitt i säsongen, säger Hurtig i ett pressmeddelande.

Lina Hurtig, 24, kom till Linköping från ligakonkurrenten Umeå inför säsongen 2017, och har med tiden växt ut till en riktig nyckelspelare för östgötarna, och var med och vann SM-guldet redan i sin debutsäsong.

Nu, fyra år senare, är det dags för anfallaren att testa lyckan ute i Europa.

I ett pressmeddelande meddelar Linköping att 24-åringen lämnar för en – icke namngiven – europeisk storklubb. Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om flytt till Italien och Juventus, hon blir i så fall lagkamrat med mittbacken Linda Sembrant.

– Jag är glad att jag har fått den här möjligheten, samtidigt som det känns riktigt tungt att lämna Linköping och laget mitt i säsongen. Jag har haft fyra fina år i klubben och har trivts bra men nu känner jag mig redo att gå vidare, säger Hurtig.

VM-brons med landslaget

Anfallaren – med 31 landskamper på meritlistan – var bland annat med i den trupp som tog bronset under fotbolls-VM i Frankrike 2019.

På klubbnivå gjorde Hurtig sin debut i damallsvenskan redan 2012, så trots sin ringa ålder är det en väldigt rutinerad spelare som nu lämnar svensk fotboll.

– Det är det tråkiga och roliga i fotbollen på samma gång. Tråkigt för oss att bli av med en så duktig spelare, samtidigt som det är en jätterolig och fin möjlighet för Lina. Så den är vi glad att hon tar, och att hon får framförallt, säger Linköpings sportchef Olof Unogård till Sportbladet.

Anledningen till att den nya klubben inte nämns är enkel.

– De ville inte skylta med sitt namn ännu, utan det kommer presenteras i nästa vecka skulle jag tro, säger Unogård.

Kontraktet med nya klubben börjar gälla 1 september, vilket gör att morgondagens bortamöte med Örebro blir Hurtigs sista match i damallsvenskan.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.