Sirius fortsatt vinstlösa – Halmstad vände och vann

Publicerad 2023-05-21

Sirius står fortsatt på noll vinster i årets Allsvenska.

Mot Halmstad tappade laget sin ledning och förlorade med 2-1.

– Saknar det där sista, säger Siriusbacken Dennis Widgren.

Sirius har fått en tuff start på årets upplaga av Allsvenskan. Efter nio omgångar placerar sig laget under strecket och har fortfarande inte tagit någon trepoängare.

Och mot Halmstad höll den vinstlösa sviten i sig.

Tappade ledning

Hemmalaget tog ledningen efter 16 minuter av den första halvleken när Dennis Widgren avlossade ett skott utifrån straffområdet som letade sig in. Målet var ytterbackens första för säsongen.

– Det är inte varje dag den där letar sig in. Det är små marginaler, säger Widgren i Discovery.

Men bortalaget skulle svara en dryg kvart senare när Viktor Granath kvitterade, och i den andra halvleken skulle också Halmstad gå ifrån till 2-1 och skjuta hem alla tre poäng genom Erik Ahlstrand.

– Det är sjukt att vi inte vinner den här matchen. Så många chanser vi har och så många gånger vi har bollen i deras box. Det är surt just nu, sa Siriusmittfältaren Jamie Roche till Discovery efter matchen.

Fem kryss på nio matcher

Resultatet innebär att Sirius fortfarande alltså inte vunnit någon match den här säsongen och placerar sig på 15:e plats i tabellen. Laget har fem kryss och fyra förluster på de inledande nio omgångarna.

Senast ett lag inte hade vunnit en match efter nio omgångar var 2017, när AFC Eskilstuna öppnade sin Allsvenska säsong med 15 raka matcher utan en vinst. Men Uppsalalaget är inte ensamma om att inte ha vunnit ännu den här säsongen. Tabelljumbon Varberg har inte heller tagit sin första trepoängare än.

För Halmstad ser det ljusare ut. Söndagens trepoängare gör att laget kliver upp på nionde plats i tabellen.