Frankrike till semifinal – efter Kanes straffmiss

Franske stjärnan försvara Lloris: ”Skitsnack”

Uppdaterad 2022-12-12 | Publicerad 2022-12-10

Frankrike slog England efter att Harry Kane missat straff.

Efter matchen gick målskytten Aurélien Tchouaméni till attack mot engelsk media som pekat ut målvakten Hugo Lloris som lagets svaga länk.

– Det är skitsnack, säger han enligt Express.

I den 84:e matchminuten stod Harry Kane öga mot öga mot klubbkamraten Hugo Lloris från elva meterspunkten med chans att skjuta 2–2 i kvartsfinalen mot Frankrike.

Men den engelska lagkaptenen sköt över, fransmännen höll undan och löste en semifinalbiljett, där Marocko väntar, efter 2–1-segern.

– Det är fantastiskt. Man får aldrig sluta tro. Det är underbart, jag är stolt, säger Oliver Giroud i C More.

Kane målskytt

I en mycket jämn tillställning var Frankrike hela tiden i förarsätet.

Aurélien Tchouaméni sköt ledningsmålet bakom Jordan Pickford redan efter 17 minuter.

I upptakten på den andra halvleken fick England straff och Harry Kane gjorde sitt 53:e landslagsmål när han dundrade upp bollen i krysset.

Wernbloom: Så är en dag på mästerskap – timme för timme

Giroud jublar efter 2–1-målet.

Giroud hjälte

Fullträffen innebar för övrigt att han är den meste engelska landslagsmålskytten, tillsammans med Wayne Rooney.

Med hjälp av Harry Maguires axel kunde Oliver Giroud sedan sätta 2–1-målet när han nickade från nära håll.

Sedan kom Kanes miss efter att Mason Mount ordnat ännu en straffspark för England.

Nej, It’s not coming home i år heller.

– Jag tar på mig det. Det gör ont. Vi trodde på oss själva genom hela matchen, men jag får ta på mig det här som lagkapten, säger Harry Kane till ITV.