Rosa Kafaji med drömmål – skruvade in hörna i mål

Publicerad 2023-05-04

Rosa Kafaji låg bakom allt när Häcken besegrade Kif Örebro.

19-åringen gjorde sitt tredje mål för säsongen när hon skruvade in en hörna direkt i mål.

– Det här är min första hörna jag tar med Häcken, det var skönt att få in den, säger hon i Viaplay.

Överraskande förlust i premiären mot Djurgården.

Men sedan dess har Häcken radat upp segrar och i kväll kom den femte raka trepoängaren när Örebro besegrades på bortaplan med 2–0.

Rosa Kafaji, som gör sin första hela säsong i Häcken efter att ha åkt på en skräckskada i början av den förra, bjöd på matchens delikatess när hon skruvade en hörna direkt i mål.

Mål och assist

Örebro höll tätt i 52 minuter – sedan tog Kafaji tag i taktpinnen.

Först slog hon en hörna från vänster som skruvade sig över målvakten och in i mål. Hennes tredje fullträff för säsongen.

Bara minuten senare var hon i händelsernas centrum igen. Denna gång agerade hon framspelare då hon serverade Anna Anvegård till 2–0.

– Jag tycker att vi har hela matchen. I den andra halvleken kommer vi ut med mer energi, etablerar mer och får in bra lägen, säger Kafaji.

Segern innebär att Häcken kliver upp på en andra plats i tabellen, tre poäng bakom serieledande Hammarby. Och det är just Bajen som väntar i nästa omgång för Häcken.