Fotbolls-EM

Rashfords första ord efter rasistskandalen

”Jag kommer aldrig be om ursäkt för vem jag är”

Av: 

Anton Toft

FOTBOLL

Marcus Rashford har uttalat sig för första gången efter hatet och rasismen.

Nu stöttas United-stjärnan – och får uppbackning av Englands lagkapten.

”Om du trakasserar någon på sociala medier är du inte en England-supporter och vi vill inte ha er”, skriver Harry Kane på Twitter.

Efter att Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka missat sina straffar i EM-finalen fick samtliga motta hat och rasism i kommentarsfält på sociala medier.

I ett långt meddelande på Twitter skriver Marcus Rashford sina första ord efter straffmissen och om det efterföljande hatet och rasismen.

”Det enda jag kan säga är förlåt. Jag önskar att det hade slutat annorlunda.”

”Jag kan ta kritik för mina prestationer alla dagar i veckan, min straff var inte tillräckligt bra, den skulle ha suttit men jag kommer aldrig be om ursäkt för vem jag är och var jag kommer ifrån.”

Klotter på väggmålningen

Efter allt hat har Rashford även bombarderats med kärlek. På en vägg i Withington, förorten där Rashford växte upp, finns det sedan tidigare en väggmålning av 23-åringen. Efter att någon klottrat rasistiska ord på väggen bestämde sig lokalbefolkningen för att täcka över det med hjärtan och positiva lappar.

Manchester United-anfallaren har även fått handskrivna brev från barn som vill göra allt för att stötta sin idol.

”Tack för alla fina meddelanden. Jag kommer komma tillbaka starkare. Vi kommer komma tillbaka starkare.”, avslutar han sitt inlägg.

”Vi vill inte ha er”

Tidigare har det engelska fotbollsförbundet och Storbritanniens premiärminister gått ut och fördömt händelserna. På måndagskvällen gjorde Harry Kane en kraftig markering mot påhoppen.

”Tre killar som har varit fantastiska hela sommaren hade modet att kliva fram och ta en straff när insatserna var höga. De förtjänar stöttning och backning, inte de vidriga rasistiska trakasserierna som de gått sedan i går kväll. Om du trakasserar någon på sociala medier är du inte en England-supporter och vi vill inte ha er”, skriver lagkaptenen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Rasism riktad mot engelska spelare

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM

Marcus Rashford

Bukayo Saka

Fotboll

Harry Kane

Jadon Sancho