Målvakten målskytt – satte straff på Jan Oblak

Publicerad 2021-01-22

Under torsdagskvällen lyckades Marko Dmitrovic med bedriften att göra mål på stjärnmålvakten Jan Oblak.

Än mer anmärkningsvärt är att Dmitrovic själv är målvakt.

Nu har han gjort lika mål som Eden Hazard i La Liga denna säsong.

I den tolfte minuten av La Liga-mötet mellan Atletico Madrid och Eibar stegade Marko Dmitrovic fram mot straffpunkten. När domaren blåste i visselpipan slängde Dmitrovic en snabb blick på Atletico Madrid-målvakten Jan Oblak, och placerade säkert in straffen till vänster om stjärnan.

Målet betydde 1–0 för Eibar – och att Dmitrovic lyckats överlista sin målvaktskollega. Efter ett snabbt firande begav sig Eibar-målvakten tillbaka till sitt eget mål för att försvara den nytagna ledningen.

Det skulle visa sig att Dmitrovic mål inte skulle räcka till några poäng denna gång. Den serbiske målvakten blev överlistad två gånger om av Luis Suarez. Det andra målet kom så sent som i den 89:e minuten, då Suarez retfullt chippade in slutresultatet 2–1 från straffpunkten.

Därmed fick Atletico Madrid det sista ordet, och befäster sin serieledning i La Liga. Trots en match mer spelad än tvåan Real Madrid har de rödvitrandiga nu ett försprång på sju poäng.

Det hela förringar dock inte Dmitrovic prestation. Målet ser till att Eibar-målvakten gjort lika många mål i La Liga denna säsong som Real Madrids miljardvärvning Eden Hazard. Förvisso ligger duons skörd på ett mål var.

För Dmitrovic känns målet förmodligen extra skönt med tanke på en sekvens under förra säsongen. Målvakten blev då nekad ett kvitteringsmål på stopptid av yttern Lucas Ocampos i en match mot Sevilla. Ocampos hade tvingats ställa sig i målet efter en målvaktsskada när alla byten redan genomförts, och såg till att Eibar kammade noll.

Eibar ligger denna säsong på plats 15 i La Liga-tabellen.